Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Turussa kehitetään monialaista mittalaitetta tutkimus- ja laboratoriokäyttöön

Turun ammattikorkeakoulu

Turussa kehitetään monialaista mittalaitetta tutkimus- ja laboratoriokäyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 11:43
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turussa kehitetään tutkimus- ja laboratoriokäyttöön tarkoitettua monileimalukijaa. Monialaisen laitteen kehitystyö on parin vuoden ajan antanut Turun ammattikorkeakoulun bioalojen ja elektroniikan opiskelijoille mahdollisuuden olla mukana työelämän projektissa, yhdessä yritystoimijoiden kanssa. Kehitystyössä toteutetut mielenkiintoiset mutta haastavat työt ovat opettaneet opiskelijoille mm. itsenäistä työskentelyä sekä jämäkkyyttä, kun asioista onkin vastattu suoraan oikealle toimeksiantajalle.

 

– Opiskelijat ovat olleet mukana projektin eri vaiheissa laatien opinnäytetöitä, tehden testauksia laboratoriokursseilla sekä ollen mukana erilaisissa projektitöissä, toteaa bioalojen opettaja ja laboratoriopäällikkö Kari Haajanen Turun AMK:sta.

 

Oppilaitoksen ja yrityksen yhteistyön uusimpana muotona on työelämäjakson toteuttaminen. Työelämäjakso tarkoittaa sitä, että Turun AMK:n henkilökunnan jäsen suuntaa kuukauden ajaksi töihin yritykseen. Opettajien työelämäjaksojen avulla kehitetään opetusta työelämälähtöisemmäksi ja samalla avataan yhteistyötä yrityksiin, erilaisten yhteistyöprojektien muodossa.

Kari Haajanen on huhtikuun ajan työskennellyt yhteistyöyritys Labroxissa:

– Hyöty on varmasti molemminpuolista. Opettaja pääsee päivittämään tietojaan alan yritykseen, joka puolestaan saa vahvan kontaktin kouluun ja sitä kautta uusia ajatuksia käytännön arkeensa, toteaa Haajanen työelämäjaksojen merkityksestä osapuolille.

 

Monileimalukija soveltuu monenlaiseen tutkimus- ja laboratoriokäyttöön

Monileimalukija on laite, jota käytetään tutkimus- ja laboratoriokäytössä hyvin erilaisten mittausten tekemiseen. Laitteella voidaan mitata esimerkiksi potilaan veriarvoja, tehdä keliakiaan liittyvää gluteiinimääritystä elintarvikelaboratoriossa tai todentaa pesuaine-entsyymin pitoisuuksia tuotantolaitoksessa.

 

– Turun AMK:n kanssa toteutetun yhteistyön kautta olemme saaneet arvokasta tietoa mm. laajan loppukäyttäjätestauksen muodossa, kertoo teknologiajohtaja Pauli Salmelainen Labrox Oy:stä.

 – Mittaustulosten raportointi suoraan yritykselle on myös nostanut opiskelijoiden raportoinnin tasoa, toteaa sovelluspäällikkö Kari Niittymäki Hidex Oy:stä, joka myy ja markkinoi tätä kosketusnäyttöteknologialla varustettua monileimalukijaa.

Monileimalukijoita valmistava Labrox Oy perustettiin vuonna 2011 ja jo vuodesta 2012 on markkinoilla ollut laitekokonaisuus, jonka mahdollistamisessa Turun ammattikorkeakoulu on ollut mukana.

 

Lisätiedot:

Laboratoriopäällikkö Kari Haajanen, Turun AMK, p. 050 5985 694

Teknologiajohtaja Pauli Salmelainen, Labrox Oy, p. 040 574 4900

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs