Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Turun ICT Showroomissa esillä erilaisia tuoteideoita

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ICT Showroomissa esillä erilaisia tuoteideoita

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 10:18
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Aika ennen Turun paloa herää henkiin tablettisovelluksen myötä -
"Palontakainen Turku"

Turun korkeakoulujen yhteisessä ICT Showroom -tapahtumassa torstaina 6.3. opiskelijaryhmät kilpailevat opiskelualaansa liittyvillä tuoteideoilla. Yhtenä kilpailun tarkoituksena on edistää korkeakoulujen tutkimustulosten kaupallistamista.

TERVETULOA ICT SHOWROOM -TAPAHTUMAAN

torstaina 6.3.2014 klo 10 - 14 Turun ammattikorkeakouluun

ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, Turku

Eräs tilaisuudessa esiteltävä projekti on tablettitietokoneelle laadittu ohjelma, jolla käyttäjä voi kurkistaa Turkuun ennen suurta paloa. Kyseessä on monitieteellinen yhteistyöprojekti Turun AMK:n ja Turun yliopiston opiskelijoiden kesken.

– Opiskelija-kilpailijat esittelevät maaliskuisessa tilaisuudessa uusia ideoitaan yleisölle, ja voittajan valitsee alueen yritysedustajista muodostettu jury. ICT Showroom on myös osa Turku ICT Week -teemaviikkoa, jota koordinoi Turku Science Park, kertoo koulutuspäällikkö Janne Roslöf Turun AMK:sta.

 

Miltä näytti Turun kaupunki vuonna 1825 eläneen opiskelijan silmin?

Palontakainen Turku -yhteistyöprojektin keskipisteessä on kuvitteellinen, vuoden 1825 opiskelija. Hänen kauttaan päästään tutustumaan Turun historiaan.

Tablettitietokoneelle laaditun ohjelman kautta käyttäjät voivat vierailla ajankohdan rakennuksissa, lukea historiallisia sanomalehtiä ja kirjeitä, sekä oppia elämästä palontakaisessa Turussa.

– Tarkoituksena on tarjota ohjelma, joka on miellyttävä käyttää ja viihdyttävä, mutta samalla tieteellisesti objektiivinen ja uskottava. Eräänä käyttötarkoituksena onkin opetuskäyttö, kertoo projektiryhmän jäsen Miikka Lehtonen.

Projektissa mukana olevat ovat penkoneet läpi valtavat määrät arkistoja ja julkaisuja etsiessään tietoja mitä moninaisimmista yksityiskohdista 1800-luvun Turusta. Se miltä Turku näytti ennen suurta paloa on saatu havainnollistettua kortteli korttelilta muun muassa vakuutustietojen ja Ruotsista löytyneiden asiakirjojen perusteella, ja tätä tutkimusta on vuosien ajan tehnyt mm. Turun yliopistoseura ja tutkija Panu Savolainen.

 

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö Janne Roslöf, Turun ammattikorkeakoulu;
ICT Showroom ja Turku ICT Week, p. 050 5985 438

Yliopettaja Mika Luimula, Turun ammattikorkeakoulu;
Turku Game Lab, p. 040 3550 839

TKT, Miikka Lehtonen, Turun yliopisto;
Palontakainen Turku –projekti, mijule@utu.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs