Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Turun AMK:n aurinkovoimala käyttöön

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n aurinkovoimala käyttöön

Kutsu.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 12:17
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Nyt on aika ottaa aurinkoenergialoikka!                                                                                             

Tervetuloa tutustumaan ja juhlistamaan Turun AMK:n aurinkoenergian testilaitoksen käyttöönottoa!

 

Aika: maanantaina 16.5. klo 13

Paikka: Koneteknologiakeskus (Lemminkäisenkatu 28, Turku).

 

Ohjelmassa aurinkoenergian testilaitoksen ja aurinkoenergiaa Varsinais-Suomessa edistävän SOLARLEAP-hankkeen esittelyä. Rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila avaa tilaisuuden.

 

Turun AMK ottaa käyttöön aurinkoenergian testilaitoksen, joka tuottaa tietoa aurinkopaneelien tehontuotosta ja toimivuudesta. Samalla esittelemme myös muuta tutkimus- ja kehittämistoimintaa Koneteknologiakeskuksen tiloissamme, mm. 3D-tulostustekniikoita ja lämpökamerakopteria.

 Turun AMK:n SOLARLEAP-hanke rohkaisee aurinkoenergialoikkaan, jolle Suomessakin on hyvät edellytykset sekä säteilymäärän puolesta että teknisten järjestelmien hinnan alentumisen myötä. Aurinkoenergia tuleekin vauhdilla ja monella paneeleja hankkineella tai hankkimista suunnittelevalla on tarve saada puolueetonta tietoa.

 SOLARLEAP´in tavoitteena on lisätä tietoisuutta aurinkoenergiasta, kehittää ohjeistusta, tutkia paneelien tehontuottoa pilottikohteissa, ja ylipäätään raivata esteitä aurinkoenergian tulemiselle Varsinais-Suomessa.

 Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Lounaisrannikon kaupungit. Varsinais-Suomen hankeen päätoteuttaja on Turun ammattikorkeakoulu ja hankekumppanina toimii Turun ammatti-instituutti.

 Lisätiedot:

Projektipäällikkö Samuli Ranta

samuli.ranta@turkuamk.fi

Puhelin: 040 355 0833

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs