Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Turun AMK:iin tulee ensi viikolla yli 70 eurooppalaista korkeakouluhallinnon asiantuntijavierasta

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:iin tulee ensi viikolla yli 70 eurooppalaista korkeakouluhallinnon asiantuntijavierasta

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2013 klo 12:49
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Korkeakoulukaupunki Turku kiinnostaa ulkomailla

Panostamme vahvasti kansainvälisyyteen

Yli 70 eurooppalaista korkeakouluhallinnon asiantuntijaa osallistuu Turun AMK:n kansainväliselle viikolle
10.–14.6.2013. Tapahtuman aikana vieraat pohtivat esimerkiksi eurooppalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuutta sekä tutustuvat Turkuun korkeakoulukaupunkina.

 

Turun ammattikorkeakoulun kesään jo perinteisesti kuuluva kansainvälinen viikko kokoaa yhteen yli 70 eurooppalaista asiantuntijaa. Vieraat edustavat korkeakouluhallinnon eri aloja kuten tutkimus- ja kehitystoimintaa, kansainvälisiä palveluja, kirjastoa ja henkilöstöhallintoa.

 

Korkeakoulutuksen tulevaisuus puhuttaa

Viikon yhtenä teemana on eurooppalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuus. Vierailevat asiantuntijat pohtivat yhdessä isäntien kanssa, millä keinoilla korkeakoulut jatkossa selviävät niille asetetuista tavoitteista, kun julkinen rahoitus kiristyy eri puolilla Eurooppaa. Muita teemoja ovat esim. monimuotoisuus korkeakouluissa ja virtuaalisuuden hyödyntäminen.

 

Tapahtuman tarkoituksena on lisäksi tarjota eri alojen asiantuntijoilla mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan ja tavata eurooppalaisia kollegojaan.

 

– Kansainvälistymisen tuomat mahdollisuudet ja haasteet koskettavat tänä päivänä kaikkia henkilöstöryhmiämme, eivät vain opettajia ja opiskelijoita, kuten on perinteisesti totuttu ajattelemaan, sanoo vs. kansainvälisten asioiden päällikkö Anu Härkönen.

 

­Teemakeskusteluja ja maistiaisia Suomesta

 

Tapahtuma käynnistyy maanantai-iltana järjestettävällä vastaanotolla. Tiistai on varattu Turun AMK:n esittelyyn sekä yhteisiin teemakeskusteluihin. Keskiviikkona ja torstaina vieraat jalkautuvat eri yksiköihin, joissa he perehtyvät oman alansa toimintaan ja vertailevat käytäntöjä eri maissa. Perjantaina on puolestaan vuorossa tutustumiskäyntejä esim. kaupunginkirjastoon ja Tonfisk Designiin.

 

Virallisen ohjelman lisäksi vieraat saavat vapaa-ajan ohjelman kautta maistiaisia suomalaisesta kulttuurista esim. tutustumalla suomalaiseen kesänviettoon meren rannalla. 

 

Tavoitteena on tietenkin, että kansainväliset vieraat kokevat Turun viihtyisänä korkeakoulukaupunkina, jota voi suositella sekä kollegoille että opiskelijoille kotiin palattuaan.

 

Tervetuloa haastattelemaan vieraitamme, jotka saapuvat eri puolilta Eurooppaa!

 

Lisätiedot:

Vs. kansainvälisten asioiden päällikkö

Anu Härkönen, p. 050 5985 644

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs