Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Turun AMK Oy:n rehtori-toimitusjohtajaksi on valittu FT Vesa Taatila

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK Oy:n rehtori-toimitusjohtajaksi on valittu FT Vesa Taatila

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 12:15
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on tänään valinnut yhtiön rehtori-toimitusjohtajan uuteen toimeen Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n vararehtori, FT Vesa Taatilan. Valinnassa korostuivat vahva koulutuksen ja yrityselämän tuntemus sekä monipuolinen johtajakokemus. Hän aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta. 

Rehtori-toimitusjohtajan toimi avattiin Turun kaupungin konserniohjeen mukaisesti julkiseen hakuun yhtiön hallituksen päätöksellä 26.3. Rehtori-toimitusjohtajan toimi on yhtiössä uusi. Siihen sisältyvät osakeyhtiölain ja uudistuvan ammattikorkeakoululain vaatimukset.

– Uuden osakeyhtiön tulevaisuuden menestymisen kannalta oli tärkeää löytää paras mahdollinen vetäjä Turun ammattikorkeakoululle. Halusimme löytää tekijän ja näkijän, jolla on monipuolinen kokemus ja näyttöä onnistumisista sekä ominaisuudet kannustaa henkilökunta ja opiskelijat mukaan työhön. Nykyinen rehtori Juha Kettunen on erittäin ansiokkaasti onnistunut lähes 15 vuotta kestäneessä rehtorin tehtävässä. Hänen aikanaan Turun ammattikorkeakoulusta on kehittynyt yksi Suomen suurimmista ja johtavista ammattikorkeakouluista. Jokainen aika vaatii kuitenkin erilaista johtamista ja uudistumista, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jouko K Lehmusto.  

Erikoisalana innovaatiopedagogiikka

Turun AMK Oy korosti hakukriteereissään kokemusta asiantuntijaorganisaation johtamisesta, vahvaa näyttöä yhteistyökyvystä työelämän ja koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa sekä kokemusta innovaatioympäristöjen kehittämisestä. Vesa Taatilan valinnassa nämä toteutuvat, sillä viimeksi Vesa Taatila on toiminut kaksi vuotta Metropolia Ammattikorkeakoulun vararehtorina, sitä ennen yhdeksän vuotta Laurea-ammattikorkeakoulussa, pääasiassa innovaatiojohtamisen yliopettajana.

Liike-elämässä Taatila on vaikuttanut muun muassa Metso-konserninhenkilöstön kehitysjohtajana, Sonerassa kompetenssijohtajana sekä Talent Partners Oy:n liiketoimintayksikön johtajana.

Vesa Taatila on kirjoittanut Loimaan lukiosta vuonna 1988 ja asunut Loimaalla 1980–1989. 45-vuotias Taatila on koulutukseltaan filosofian tohtori kognitiotieteestä sekä fysiikan maisteri. Turun yliopistossa hänellä on kasvatustieteen dosentuuri, erikoisalana innovaatiopedagogiikka.

– Turun ammattikorkeakoulu on monialaisena ja vahvasti alueen elinvoimaisuuteen vaikuttavana toimijana erittäin kiinnostava osaajayhteisö. Yli 10 000 nykyisen ja tulevan asiantuntijan porukassa on niin paljon voimaa, että uskon meidän pääsevän aiempaakin parempiin tuloksiin valtiontalouden jatkuvasta tiukkenemisesta huolimatta. On ilo päästä mukaan tähän taitajien joukkoon tukemaan koko Varsinais-Suomen kehitystä, Vesa Taatila iloitsee. 

 

Lisätiedot:

Turun ammattikorkeakoulu Oy, hallituksen pj Jouko K. Lehmusto, p. 0500 523 900

Vesa Taatila, rehtori-toimitusjohtaja 1.10.2014 alkaen, p. 040 714 5136

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs