Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tuoreen strategiatutkimuksen mukaan FSP kärkisijoilla tilastoissa strategian tuntemuksessa

FSP

Tuoreen strategiatutkimuksen mukaan FSP kärkisijoilla tilastoissa strategian tuntemuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 05:45
Julkaisija: FSP

”Nyt insinöörikin uskoo, että yksinkertainen toimii”,  toteaa FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen katsellessaan tuloksia strategiatutkimuksesta. Myös tulokset puhuvat puolestaan.

FSP osallistui Maarika Mauryn väitöskirjaan liittyvään tutkimukseen, jossa mitattiin sitä, miten hyvin strategia ja arvot tunnettiin organisaation sisällä. Tutkimus osoitti, että niin strategiat kuin arvotkin ovat jääneet tuntemattomaksi sanahelinäksi. ”Kissconsulting Oy:n Maarika Maury lohdutti meitä sanomalla, etteivät asiat olleet paremmin monessa muussakaan yrityksessä ja, että asialle voidaan tehdä jotain”, kommentoi FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen.

Vuoden kuluttua tilanne oli täysin päinvastainen. Alkulähtökohta oli se, että 153 tutkitun yrityksen joukossa FSP oli pahnanpohjimmaisia, eikä edes johto tuntenut strategisia painopisteitä. Seuraava tutkimusotos näytti, että organisaatio oli nousut neljän parhaimman yrityksen joukkoon. Niin johto kuin esimiehetkin tunsivat strategian läpikotaisin ja myös henkilökunta saatiin tietoiseksi strategisista painopisteistä ja siitä, mitä heiltä asiassa odotettiin. Tunnettuus nousi noin 90%:iin. 

Mitä tapahtui? FSP:ssä lähdettiin rakentamaan uudelta pohjalta strategiaa ja Kissconsulting Oy:n ohjauksessa kirkastettiin strategia ja toimintaperiaatteet yksinkertaisiksi ohjenuoriksi. Pitkästä, monisivuisesta ja perusteellisesti tehdystä strategiasta otettiin mukaan vain olennaisimmat muutosta vaativat kohteet. Yksinkertaisen strategian läpivientiä valmennettiin ja esimiesten tehtäväksi jäi viestintä kentälle sekä käytännön toimenpiteiden varmistus. Nyt strategiaa todella johdettiin ja viesti saatiin kulkemaan työntekijöille asti.  

”Tunnettuus ei riitä, vaan tarvitaan tekoja”, muistuttaa yrityksessä valmentajana toiminut Maarika Maury. Virtanen kertoo, että tunnettuuden lisäksi on selkeästi työmailla käydessään huomannut, että työntekijät puhuvat toimintatavasta aktiivisesti  ja ymmärtävät, mitä asiat tarkoittavat heidän omassa työssään. Sanat paperilla ovat muuntuneet arkipäivän keskusteluiksi ja tekemisiksi. Myös tuloksia on saatu kahden tärkeän painopisteen avulla. Yrityksen ideoiden määrä on noussut kolmesta yli kolmeensataan sekä uusien asiakkaiden määrä on noussut kolmesta uudesta asiakkaasta noin sadan uuden asiakkaan vuositahtiin. Samaan aikaan yleisesti ala meni 10% alamäkeä. 

Tutkimuksen tekijä KTM Maarika Maury työskentelee valmennusyritys Kissconsulting Oy:n toimitusjohtajana ja valmentajana. Strategiatutkimus on osa Vaasan yliopistoon valmistuvaan väitöskirjatutkimukseen.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

• Pentti Virtanen FSP  toimitusjohtaja: 040-0811674, pentti.virtanen@fspcorp.com

• Tutkija Kissconsulting toimitusjohtaja Maarika Maury p. 050 5900 412 maarika@kissconsulting.fi

FSP (Finnish Steel Painting) Oy on yksi Euroopan johtavimmista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. FSP tarjoaa teollisuuden pintakäsittely- ja engineering- sekä erilaisia lisäarvopalveluita, kuten osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalveluja. Toimintatapana on FSP:llä fiksusti, sovitusti ja palvelualttiisti.

Liitetiedostot

FSP Finnish Steel Painting Oy (FSP) tarjoaa teollisuuden pintakäsittely- ja engineering- sekä erilaisia lisäarvopalveluita, kuten osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalveluja. Toimintatapana on FSP:llä fiksusti, sovitusti ja palvelualttiisti. www.fspcorp.com

Kissconsulting Oy on 1990 perustettu valmennusyritys, joka toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä yritysvalmennuksia sekä johdon konsultointia tähdäten asiakkaan menestykseen. Kissconsulting on mukana asiakkaan arjessa ja toimii valmennuskumppanina asiakkaan kanssa läpi koko valmennuksen ajan varmistaen, että valmennuksen anti muuttuu toiminnaksi. www.kissconsulting.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs