Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tuore tutkimus: Centrialla viidenneksi paras medianäkyvyys ammattikorkeakouluista

Centria-ammattikorkeakoulu

Tuore tutkimus: Centrialla viidenneksi paras medianäkyvyys ammattikorkeakouluista

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2013 klo 14:04
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Taloustutkimus Oy:n vuosittain toteuttama korkeakoulujen imagotutkimus on valmistunut. Tutkimukseen vastanneiden mukaan opiskelupaikan valintaan vaikuttavat eniten kiinnostava ala 69 %, mahdollisuus mielenkiintoiseen työhön 64 %, opiskelupaikan sijainti 60 % opetuksen taso 56 % sekä korkeakoulun maine 49 %.

Tärkein tiedonhakukanava on korkeakoulujen internetsivut – 67 % vastaajista hakee tietoa kiinnostavan oppilaitoksen omilta www-sivuilta. Tiedonhaussa korostuvat myös internetin hakukoneet, joista haetaan kiinnostavaan koulutusalaan ja oppilaitokseen liittyviä asioita. Myös korkeakoulujen opinto-oppaista, opinto-ohjaajilta sekä korkeakoulujen opiskelijoilta haetaan tietoa, kun opiskelupaikkavalintoja tehdään.

Kokonaismielikuva ammattikorkeakouluista laskenut

Vastaajia pyydettiin arvioimaan ammattikorkeakouluja asteikolla 4–10. Ammattikorkeakouluja arvioitiin tänä vuonna aiempaa kriittisemmin. 19 ammattikorkeakoulua sai edellisvuotta huonomman arvion, kun ammattikorkeakouluja on Suomessa 26. Centria ammattikorkeakoulun tulos oli 7,44, kun se kaikissa ammattikorkeakouluissa oli 7,43. Centria sijoittui kokonaismielikuvallaan kahdenneksitoista. Vuosi sitten sijoitus oli viidestoista.

Tutkimuksessa arvioitiin korkeakoulujen imagotekijöitä kymmenellä väittämällä, joilla selvitettiin korkeakoulun mainetta, tutkinnon arvostusta, opetuksen tasoa, koulutusalojen kiinnostavuutta, edelläkävijyyttä, myönteistä medianäkyvyyttä, sijaintia, kansainvälisiä mahdollisuuksia, edukseen erottumista sekä esilläoloa sosiaalisessa mediassa.

Centrian vahvuutena myönteinen medianäkyvyys

Yksittäisissä imagotekijöissä Centria pärjäsi parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin nähden myönteisessä medianäkyvyydessä, jossa se oli viidenneksi paras. Tällä mittarilla Centrian kasvu edellisvuoteen oli kaikista mitatuista imagotekijöistä suurinta. Kansainvälisten mahdollisuuksien tarjoamisessa Centria oli kuudes ja opetuksen tasossa yhdeksäs.

- Myös maineemme parani edellisvuodesta merkittävästi. Myönteinen medianäkyvyys varmasti osaltaan selittää tätä muutosta, arvioi Centrian viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Centrian heikkoutena houkuttelematon sijainti

Centrian imagotekijöistä seitsemän sai parempia arvioita kuin edellisvuonna ja kolme heikompia. Centrian suurimmat heikkoudet muihin ammattikorkeakouluihin nähden tutkimuksen mukaan ovat sijainti ja edukseen erottautuminen. Centria sijoittui ammattikorkeakouluvertailussa sijainnin houkuttelevuudeltaan viimeiseksi ja muista edukseen erottautumisessa se oli kolmanneksi viimeinen.

- Olemme vuodesta toiseen sijaintiarvioissa pakkasen puolella, kertoo Erkkilä. - Tämä on ehdottomasti heikoin lenkkimme, kun tulosta peilataan siihen, että opiskelupaikan sijainnilla on erittäin suuri merkitys opiskelupaikan valintaan.

Taloustutkimus Oy:n tekemässä korkeakoulujen imago 2013 -tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten nuorten käsityksiä korkeakouluista ja koulutukseen liittyvistä asioista. Helmi-maaliskuussa tehtyyn imagotutkimukseen vastasi yli 2000 alle 30-vuotiasta suomalaisnuorta. Aineisto painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

 

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs