Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tuko investoi työhyvinvointiin

Sofor Oy

Tuko investoi työhyvinvointiin

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 08:30
Julkaisija: Sofor Oy

Tuko Logistics Osuuskunta ja Sofor Oy ovat solmineet sopimuksen työkyvyn johtamisjärjestelmän laajentamisesta kattamaan työhyvinvoinnin (TAVA® Health).

Tuko on käyttänyt vuodesta 2012 Soforin TAVA® Safety- työturvallisuusjärjestelmää.

”Edellisellä strategiakaudella työturvallisuuden kehittäminen oli yksi strategisista tavoitteistamme. Halusimme sertifioida TTT-johtamisjärjestelmämme OHSAS 18001 -standardin mukaisesti. Tätä varten tarvitsimme järjestelmän, jonka avulla voimme koota ja raportoida läpinäkyvästi työturvallisuuteen liittyvät prosessit”, kertoo Tukon kehityspäällikkö Petri Laurila.

”Vuonna 2011 Tukon tapaturmataajuus oli 56 kpl / milj. työtuntia. Nyt olemme tasolla 19 kpl / milj. työtuntia, mikä on alle toimialan keskiarvon. Tapaturmista aiheutuvat poissaolot ovat vähentyneet vuositasolla kolmasosaan verrattuna vuoteen 2011. Soforin lupaus tapaturmien määrän tippumisesta on toteutunut. Ne vähenivät 22 % jo ensimmäisenä vuonna. Tämän lisäksi järjestelmä on helpottanut esimiestyötä, parantanut raportointia, vienyt toimintaa reaktiivisesta ennakoivaan suuntaan ja tuonut työturvallisuustyöhön kaivattua läpinäkyvyyttä”, jatkaa Laurila.

Tukon henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Merja Hokkasen mukaan nyt hankittavalla työhyvinvoinnin johtamisjärjestelmällä haetaan samalla tavalla hyötyjä kuin työturvallisuusosiosta:

”Tuko haluaa tehostaa varhaisen tuen prosessien käynnistymistä ajallaan, helpottaa reaaliaikaisella tilannetiedolla esimiesten työtä ja esimiestyöskentelyä ohjatulla prosessilla. Tämän lisäksi järjestelmän odotetaan helpottavan HR:n manuaalista työtä automatisoimalla raportointia ja yhdistämällä toimijoiden (työterveys ja vakuutusyhtiöt) yhteydenpitoa ja dokumentointia.”

”Sairauspoissaolojen osalta tavoitteena on alittaa Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) teollisuuden työntekijöiden 5,9 % poissaoloprosentti teoreettisesta säännöllisestä työajasta. Verrattuna vuoteen 2012 olemme 25 % matalammassa luvussa poissaolojen osalta. Hyvää kehitystä on tapahtunut ja mielenkiinnolla odotamme työhyvinvoinnin osion käyttöönottamista ja sen vaikutusta sairauspoissaolojen vähentymiseen”, jatkaa Merja Hokkanen.

Soforin TAVA® Health & Safety on ratkaisu työkyvyn ja -turvallisuuden johtamiseen. Se parantaa yrityksen tuottavuutta vähentämällä työkyvyttömyydestä aiheutuvia kustannuksia. Järjestelmä kokoaa yhteen yrityksen vakuutusyhtiöiden ja työterveyden toimenpiteet sekä taustajärjestelmistä tulevan tiedon reaaliaikaisesti. Järjestelmä mahdollistaa myös turvallisuushavainnon tekemisen mobiilisti. TAVA® Health & Safety -järjestelmä tarjotaan palveluna.
http://www.sofor.fi/web/-tyohyvinvointi-fi

Lisätietoja:

Tuko Logistics Oy

Merja Hokkanen, Henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja, puh 040 517 2269, e-mail merja.hokkanen@tuko.fi

Sofor Oy

Jukka Suur-Inkeroinen, Myyntipäällikkö, puh 050 384 3324, e-mail: jukka.suur-inkeroinen@sofor.fi

 

 

 

 

Soforon älykkäästi erilainen IT-palveluyritys. Tuotamme ratkaisuja, jotka tehostavat asiakkaidemme liiketoimintaa ja päätöksentekoa. Palveluiden tuottamisessa olemme erikoistuneet mobiilin työympäristön ratkaisuihin, toimintatapojen digitalisointiin ja IT-infrastruktuurin toimivuuteen. 60 IT-ammattilaistamme työskentelevät Kauhavalla, Helsingissä, Tampereella ja Vaasassa. Lisätietoahttp://www.sofor.fi

Tuko Logistics Osuuskunta on päivittäistavarakaupan valikoima-, hankinta- ja logistiikkapalveluyhtiö. Tukon liikevaihto vuonna 2014 oli 760 milj. € ja henkilöstön määrä noin 600. Vastuullisuus on yksi Tukon perusarvoista ja tämä näkyy mm. panostuksena henkilöstön työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen. Lisätietoa: http://www.tuko.fi/

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs