Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto Helena Telkänrannalle kirjasta Millaista on olla eläin?

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto Helena Telkänrannalle kirjasta Millaista on olla eläin?

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 11:48
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon tietokirjailija, biologi Helena Telkänrannalle kirjasta Millaista on olla eläin? (SKS 2015). Palkinnot myönnetään vuosittain merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle.

”Eläinten älykkyyden ja tunne-elämän kuvaajan Helena Telkänrannan uusin kirja Millaista on olla eläin? on kiehtova katsaus siihen, mitä eläinten tunnemaailmasta ja älykkyydestä tiedetään. - - Teos on hyvä lisä ajankohtaiseen keskusteluun eläinten hyvinvoinnista ja eläinten oikeuksista. Se on lisäksi loistava esimerkki siitä, miten uutta tutkimustietoa voidaan kertoa kiinnostavasti lukijaa innostaen ja ilman opettavaista sävyä”, todetaan tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan palkitsemisperusteissa. (Perustelut kokonaisuudessaan OKM:n tiedotteessa.)

"Lukijoilta tulleesta palautteesta päätellen moni on kokenut erityisen kiehtovana sen, miten paljon tiede nykyään jo tietää siitä, millaisia tunteita minkäkinlaiset eläimet kokevat. Eläinten käyttäytymisen ja kokemusmaailman tutkimus kehittyy nopeasti, ja suuri osa tiedosta on niin uutta, ettei se vielä ole ehtinyt esimerkiksi koulukirjoihin”, kommentoi Helena Telkänranta palkitsemistaan.

Aiemmin tänä vuonna Millaista on olla eläin? -kirjalle myönnettiin Lauri Jäntin palkinto. Teos oli myös vuoden 2015 Tieto-Finlandia-ehdokkaana.

Helena Telkänrannan seuraava teos Eläin ja ihminen – Mikä meitä yhdistää? ilmestyy SKS:n kustantamana 20.10.2016.

Millaista on olla eläin? -kirjan kansikuva.

Helena Telkänrannan kuva.

Lisätiedot: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245  

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu noin 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 80 henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs