Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tiedekeskussäätiö aloittaa YT-neuvottelut organisaationsa uudistamiseksi

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskussäätiö aloittaa YT-neuvottelut organisaationsa uudistamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2015 klo 12:33
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan toiminnasta vastaava Tiedekeskussäätiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskevat säätiön koko henkilökuntaa mukaan lukien tytäryhtiö Heureka Overseas Productions Ltd Oy:n henkilöstön eli kaikkiaan 102 työntekijää. Neuvottelut alkavat 19.1.2015 ja kestävät arviolta kuusi viikkoa.

Heureka on onnistunut 25-vuotisen historiansa aikana luomaan Suomessa ja kansainvälisessä tiedekeskusten yhteisössä tunnetun brändin ja vakiinnuttamaan kävijämäärät väestöpohjaan nähden korkealle tasolle, keskimäärin 280 000 kävijään vuodessa. Heurekan rooli on kansallisesti tärkeä tieteen popularisoinnissa ja oppimisessa. Nykyinen konsernin rakenne ja käytännöt eivät kuitenkaan palvele enää parhaalla tavalla tiedekeskuksen nopeasti kehittyvää toimintaa, joten organisaatiorakennetta on tarve uudistaa ja samalla muuttaa osaa työsuhteista ja toimenkuvista.

Kestävän kustannusrakenteen aikaansaamiseksi on myös henkilökustannuksissa päästävä nykyistä alempaan tasoon suhteessa tulorakenteeseen. Tämän vuoksi on varauduttava myös mahdollisiin irtisanomisiin. Alustavan arvion mukaan säätiön henkilöstöstä irtisanotaan suunniteltujen toimenpiteiden johdosta vakituisten kokoaikaisten työsopimusten osalta maksimissaan kuusi henkilöä ja osa-aikaisten tuntityösopimusten osalta maksimissaan kymmenen henkilöä.

Neuvottelujen jälkeen organisaation rakenne- ja toimenkuvamuutokset sekä mahdolliset henkilöstövähennykset toteutetaan kevään 2015 aikana. Muutoksilla valmistaudutaan arviolta vuonna 2017 avattavan tiedekeskuksen laajennuksen mukanaan tuomiin sisällöllisiin ja toiminnallisiin uudistuksiin. Heurekan muutosohjelma jatkuu johtamisen ja esimiestyön, projektijohtamisen, tuotteistamisen ja myynnin ohjaamisen valmennuksin vuoden 2016 loppuun.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tapio Koivu, tapio.koivu@heureka.fi, puh. 050 5160 664.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 280 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs