Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tiede tutuksi – onko onnellisuuskin tiedettä?

Lahden ammattikorkeakoulu

Tiede tutuksi – onko onnellisuuskin tiedettä?

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 10:58
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden tiedepäivän ohjelma on julkaistu

Neljästoista Lahden tiedepäivä järjestetään 15.11.2016 FellmanniCampuksella (Kirkkokatu 27, Lahti). Päivän ohjelma on julkaistu ja tarjolla on tieteellisiä esityksiä useissa rinnakkaisissa sessioissa. Sessioissa aiheet liikkuvat monipuolisesti ja kattavasti kiertotalouden, palvelukokemuksen, onnellisuuden ja hyvinvoinnin sekä päijäthämäläisen ympäristötutkimuksen teemoissa.

Päivän pääpuhuja on kansanedustaja Martti Talja, joka puhuu Suomen sote-tulevaisuudesta – Missä mennään ja mihin on matka? Iltapäivän ohjelman päätteeksi luennoi professori Helena Kahiluoto LUT School of Energy Systems, LUT Lahti. Päivällä sote-teema jatkuu Onnellisuus ja hyvinvointi –sessiossa mm. paneelikeskustelun muodossa, jossa aiheena sote-palveluiden laatu ja saatavuus Päijät-Hämeessä. Sessio on osa Vaikuttajaforumia 2016.

Lahden tiedepäivän 2016 pääteemat

Kiertotalous

Kiertotalous mahdollistaa älykkäitä ja yhteisöä palvelevia kestäviä ratkaisuja erilaisiin liiketoimintamalleihin ja -prosesseihin. Kierrättäminen on käsitteenä jalostunut jätteiden käsittelystä vaihtoehtoisten energialähteiden kehittämiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Yksi esille nousevista tutkimuskohteista on hevostalous, joka on jatkuvassa kasvussa oleva maatalouden toimiala ja joka tulee tarvitsemaan tulevaisuudessa energianeuvontaa yhä enemmän. Muita keskeisiä tutkimuskohteita ovat mm. luonnonvarojen tehokkaampi käyttö, uusiutuvien energialähteiden käytön edistäminen sekä kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen.

Onnellisuus ja hyvinvointi

Nykyajan suorituskeskeisessä yhteiskunnassa kestävämpi lähestymistapa tehokkuuden lisäämiseksi on yksilön hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisääminen. Tässä onnistuminen vaatii kuitenkin uudenlaisia käytäntöjä ja toimintatapoja sekä erilaisia kokeiluja toimialojen ja organisaatioiden kulttuurien uudistamisessa ja johtamisessa. Onnellisuus ja hyvinvointi-teeman tutkimusaiheiden keskiössä ovat mm. onnellinen organisaatio, kaunokirjallisuuden merkitys, luonnon hyvinvointivaikutukset, koulutus- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen sekä nuorten koulutuksen, kasvun ja luontaisten voimavarojen tukeminen.

Palvelukokemus

Asiakas on keskiössä palveluiden muotoilussa ja niiden kehittämisessä. Liiketoiminnan digitalisoituessa kuitenkin palvelukokemuksen arvontuotantoprosessi muuttuu ja monimutkaistuu. Virtuaalisuus ja uusien palvelutuotteiden syntyminen tuovat mukanaan uudenlaisia haasteita, kun asiakkaasta kerättävän tiedon määrä lisääntyy ja muuttuu läpinäkyvämmäksi. Arvokkaan palvelukokemuksen tuottamiseen tullaan tarvitsemaan uusia, kokeellisempia näkökulmia ja ”Big Datan” käsittelytaitoja. Muita läpäiseviä tutkimusaiheita ovat mm. nuorten työllistymisen tukeminen, koulutustuotteiden käyttäjälähtöinen toteuttaminen sekä kaupunkimuotoilu osana kivijalkamyymälöiden menestyksen tukemista.

Ympäristötutkimusta Päijät-Hämeessä

Päijät-Häme on ympäristötutkimuksen keskittymä, jossa tehdään laadukasta tutkimustyötä yhdessä korkeakoulujen ja yritysten kesken. Tehty tutkimustyö on merkittävää niin paikallisesti, kuin laajemmallakin perspektiivillä. Tutkimusaiheet liittyvät mm. pilaantuneen maaperän puhdistukseen, valimohiekkojen käsittelyyn, hulevesien vihreään käsittelyyn, ilmansaasteisiin ja jokivesien laatuun. Päijät-Hämeen alue toimii näin myös oivana referenssiympäristönä sille, miten ympäristöhaittoja voidaan ehkäistä ja korjata.

Vuosittaisen tiedeseminaarin järjestävät Lahden Yliopistokampus, Lahden ammattikorkeakoulu ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikkö.

Lue lisää:
www.lahdentiedepaiva.fi

Abstraktit ja ohjelma
http://blogit.lamk.fi/lahdentiedepaiva/

Lahden tiedepäivän ohjelmatyöryhmän puolesta lisätietoja antavat
Piia Hiukka, Lahden ammattikorkeakoulu, p. 044 708 1784, piia.hiukka@lamk.fi
Kaisa Vuorivirta, Lahden Yliopistokampus, p. 050 316 0528 kaisa.vuorivirta@yliopistokampus.fi

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs