Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jakoi lähes 1,4 miljoonaa euroa apurahoja ja stipendejä

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jakoi lähes 1,4 miljoonaa euroa apurahoja ja stipendejä

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2013 klo 18:15
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön kevätkauden apurahojen jako ajoittui tänäkin vuonna oppilaitosten lukuvuoden loppuun. Apurahoja, palkintoja ja stipendejä jaettiin lähes 1,4 miljoonan euron verran.

Stipendit ylioppilaille

Säätiö on jo keväästä 2005 alkaen myöntänyt kaikille ylioppilaskirjoitusten pitkässä matematiikassa täydet tai lähes täydet pisteet saaneille ylioppilaille 1 000 euron stipendin. Tänä keväänä stipendin sai lakkiaisten yhteydessä 176 ylioppilasta, joista 31 saavutti täydet 66 pistettä. Tämän lisäksi 10 vaadittavan pistemäärän saavuttanutta abiturienttia saa stipendinsä tutkinnon valmistuttua.

Koulujen kärkipaikan vei tänä vuonna Ressun lukio yhdellätoista stipendiaatilla. Kakkossijalle tuli Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio kahdeksalla stipendillä. Useat lukiot saivat 5–6 stipendiä. Näistä erikoismaininnan ansaitsee Järvenpään lukio, jonka kuudesta stipendiaatista neljä kirjoitti täydet pisteet. Olemme iloisia siitä, että hyviä oppimistuloksia tulee eri puolilta Suomea ja kaiken kokoisista lukioista.

Palkintoja opettajille

Myös ansioituneita matemaattisten aineiden opettajia eri koulutusasteilta on palkittu keväästä 2005 lähtien. Tänään säätiö palkitsi 22 opettajaa, joista kuusi opettaa alakoulussa, seitsemän yläkoulussa, kahdeksan lukiossa ja yksi toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa. Opettajien palkinnot ovat suuruudeltaan 5 000 euroa.

– Säätiö haluaa kannustaa opettajia jatkamaan ja kehittämään laadukasta työtään. Tänä vuonna palkitsemme erityisesti nuoria, uransa alussa olevia opettajia. Oppilaan innostus matemaattisia aineita kohtaan on usein paljolti kiinni opettajasta, säätiön asiamies Mervi Sibakov perustelee.

Palkintojuhlaan toi OAJ:n tervehdyksen puheenjohtaja Olli Luukkainen sekä säätiön tervehdyksen hallituksen puheenjohtaja Mikko Niinivaara.

Apurahat työryhmille

Säätiö on keväällä jakanut myös yliopistotutkimukseen kohdennettuja apurahoja yhteensä seitsemälle työryhmälle kokonaissummalla 1 100 000 euroa. Aiheet liittyivät mm. uusiin materiaaleihin, energiateknologiaan, koneteknologiaan, palveluverkostoihin ja immateriaalioikeuksia koskevaan lainsäädäntöön. 

Lisätietoja:

asiamies Mervi Sibakov, puh. 09 192 3326, 040 772 2882, mervi.sibakov(at)teknologiateollisuus.fi

www.teknologiateollisuus.fi/100-vuotissaatio

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön tarkoituksena on Teknologiateollisuuden edustamien toimialojen osaamista, kehittämistä ja kilpailukykyä tukevan koulutuksen, tutkimuksen sekä alalle suotuisan ja innovatiivisen toimintaympäristön edistäminen.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan neljällä tavalla: tukemalla merkittäviä monitieteisiä ja kansainvälisiä hankkeita, rahoittamalla teknologiateollisuuden toimialoja tukevia perustutkimus- ja koulutushankkeita, palkitsemalla ansioituneita matematiikan opettajia ja oppilaita sekä lähettämällä stipendiaatteja yhdysvaltalaisiin huippuyliopistoihin. Säätiö on perustettu vuoden 2003 lopussa, jolloin sen peruspääomaksi merkittiin sata miljoonaa euroa.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs