Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Suositut arkeologiset kaivaukset Jokiniemessä saavat jatkoa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Suositut arkeologiset kaivaukset Jokiniemessä saavat jatkoa

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 10:14
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedote 13.5.2015

 

Suositut arkeologiset kaivaukset Jokiniemessä saavat jatkoa

Tiedekeskus Heurekassa luento kaivamisesta kiinnostuneille 28.5. klo 18-20

Viime kesänä Vantaan Jokiniemessä hikoiltiin heinäkuun helteessä, kun kampakeraamisen ajan asuinpaikalla raaputettiin, siivilöitiin ja lapioitiin maata. Esiin paljastui ruukunsirpaleiden lisäksi muinaisia ihmisfiguureja, pyöriäisten luita ja traanilampuksi arveltu, karhua muodoltaan muistuttava saviesine.

Suuren suosion saaneet arkeologiset kaivaukset jatkuvat tänä kesänä. Järjestäjinä ovat Tiedekeskus Heureka ja arkeologi Jan Fast. Kaivauskohteena oleva Vantaan Jokiniemi on merkittävin ja laajin kampakeraaminen asuinpaikka Etelä-Suomessa, ja sieltä on löydetty runsaasti esihistoriallista aineistoa.

Kaivaukset järjestetään 22.6.–19.7.2015. Kaivaus on auki arkisin sekä viimeisenä viikonloppuna (18.–19.7.) klo 9–16. Jokaiselle päivälle otetaan mukaan 20 henkilöä.
Menneisyyteen kaivaudutaan jo ennakkoluennolla torstaina 28.5.2015 klo 18.00–20.00 Heurekan Auditorio Virtasessa. Luennolle on vapaa pääsy, ja tervetulleita ovat kaikki kaivamisesta kiinnostuneet. Paikkoja on 220 ensimmäiselle. Luennolla Jan Fast kertoo tarkemmin kaivauksista, aiemmista löydöistä ja tulevan kesän kaivausprojektista sekä antaa pikakoulutuksen kaivaustyöhön osallistuville. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Liput kesän kaivauksille ovat myynnissä Heurekan verkkokaupassa, www.heureka.fi/ostaliput . Osallistumismaksu on 50 euroa, ja se sisältää kaivaustyöhön osallistumisen yhden päivän ajan, ohjeistuksen, työvälineet ja pääsylipun Heurekaan. Kaikki kaivauksiin osallistuvat henkilöt ovat kaivauksen aikana vakuutettuja tapaturmien varalta.  Alaikäraja kaivauksiin yksin osallistumiselle on 16 vuotta, mutta sitä nuoremmatkin voivat osallistua toisen maksavan aikuisen seurassa. Ilmoittautuminen on sitova, ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:     
Kaivauksia koskevat kysymykset voi esittää osoitteella jokiniemenkaivaukset@heureka.fi  tai Heurekassa 28.5.2015 pidettävällä luennolla.
Arkeologi Jan Fast, jfarchaeology@gmail.com
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, Tiedekeskus Heureka, mikko.myllykoski@heureka.fi
Oppimispäällikkö Jutta Kujasalo, Tiedekeskus Heureka, jutta.kujasalo@heureka.fi

Kuvia: www.heureka.fi/fi/kuvapankki

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs