Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » SUORANA VERKOSSA 3.6.: Elämänhallinta ja päihdetrendit – mitä ne merkitsevät nuorelle

A-klinikkasäätiö

SUORANA VERKOSSA 3.6.: Elämänhallinta ja päihdetrendit – mitä ne merkitsevät nuorelle

Kutsu.
Julkaistu: 27.05.2014 klo 07:00
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

Päihdetiedotusseminaari 2014.


Seminaari "Nuoret, päihteet ja elämänhallinta" 3.6.2014 klo 9-16 verkossa ja kulttuurikeskus Caisassa.

Seminaari on täynnä ja ilmoittautumisia otetaan vastaan enää toimittajilta. Tervetuloa! 30. Päihdetiedotusseminaari puhuttaa elämänhallinnasta ja nuorista.

Nuorten suhtautuminen juomiseen vaihtelee sosiaalisen taustan myötä, mutta myönteisillä sosiaalisilla kokemuksilla on tärkeä suojaava rooli. Alkoholista ei ole aina tarpeen puhua erikseen. Ehkäisevä nuorisotyö yhdistyy luontevasti myös nuorten omiin kiinnostuksiin, kertoo Sampo-Ilmari Tuhkalehto Music Against Drugs ry:stä.

Nuorisotutkija Riikka Taavetin mukaan sateenkaarinuorilla on muita nuoria enemmän huolia terveydentilasta ja elämäntavoista. Toisaalta vähemmistöön kuuluminen vahvistaa ja kannustaa toimimaan. Sateenkaarinuoret osaavat hakea apua, mutta saavatko he vastakaikua palveluissa?

Mitä eroa on alkoholin ja kannabiksen haitoilla? Asiantuntija Minttu Tavian (Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry) mukaan tupakkateollisuus houkuttelee nuoria uusimalla tuotevalikoimaa: nuuskalla, vesipiipuilla ja sähkösavukkeilla. Kun savukkeet menettävät suosiotaan, tilalle kaupataan nikotiinigeeliä ja nikotiinivettä.

Konemusiikkitapahtumissa ongelmia aiheuttavat alkoholin lisäksi toisinaan gamman ja lakan yliannostukset. Tilannetta on viime vuosina vienyt huonompaan suuntaan uusien muuntohuumeiden ja tutkimuskemikaalien yleistyminen, kertoo vapaaehtoistyöntekijä, kouluttaja Antti Jääskeläinen (SPR).

Nuoren päihteiden käytöllä voi olla yhteys koettuun seksuaaliseen kaltoinkohteluun. Tärkeää on turvallisen ympäristön luominen nuorelle aiheesta puhumiseen. Aihetta tulisi tutkia Suomessa enemmän, kertoo Exit - Pois prostituutiosta ry:n hanke.

Seminaarissa julkistetaan peliongelmaisia kohtaavan Peluuri-palvelun puolivuotistilastot.

Tämän vuoden ihmisiä ja heidän ajatuksiaan teemasta:

http://www.a-klinikka.fi/viestinta/media/paihdetiedotusseminaari/aiheita-ja-ihmisia-2014

Haastatteluista sopimiseen ja kysymyksiin tarjoutuu tilaisuuksia ohjelman keskustelulle varatuilla ajoilla ja kahvitauoilla. Viestintäyksikkö välittää haastattelupyyntöjä mielellään myös seminaarin jälkeen.

Tilaisuutta on mahdollista seurata suorana verkossa osoitteessa: http://videonet.fi/paihdetiedotusseminaari2014

Tarkka aikataulu: http://www.a-klinikka.fi/viestinta/media/paihdetiedotusseminaari

Toimitukset voivat kysyä alustajilta ja kommentoida seminaaria Twitterissä. Seminaarin hashtag: #Päihdetiedotusseminaari

Kulttuurikeskus Caisa sijaitsee Kaisaniemessä, Kaisaniemen metroaseman rautatientorin puoleisen sisääntulon yläpuolella, Mikonkatu 17 C/Vuorikatu 14. Päivään sisältyy kaksi kahvitaukoa ja omaa aikaa lounaalle (omakustanteinen).

A-klinikkasäätiön Päihdetiedotusseminaari kokoaa median edustajia, tutkijoita ja päihdealan asiantuntijoita tiedonvaihtoon vuosittain vaihtuvista teemoista.


A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja muita psykososiaalisia ongelmia. Samalla A-klinikkasäätiö parantaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs