Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Suomen metsäpeurakanta laskettu

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Suomen metsäpeurakanta laskettu

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2011 klo 14:32
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on laskenut Suomenselän ja Kainuun metsäpeurat yhdessä Suomen riistakeskuksen Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimistojen kanssa. Helikopterilla suoritetussa lentolaskennassa löydettiin Suomenselällä 1076 ja Kainuussa 802 metsäpeuraa. Kannan koko on pysynyt molemmissa populaatioissa vakaana verrattuna edellisiin laskentoihin.
 
Suomenselällä metsäpeurat olivat keskittyneet yhdelle talvilaidunalueelle Alajärven Iiruunjärven tuntumaan. Pieniä laumoja löytyi lisäksi Soinin ja Vimpelin alueilta. Suomenselän kanta laskettiin edellisen kerran vuonna 2008, jolloin kannan koko oli 1006 yksilöä.  
 
Kainuussa päälaidunalueet sijaitsivat Ristijärvellä Hiisijärvellä, Kuhmossa Vuosangan ampuma-alueella ja Sotkamossa Huhtikankaan alueella. Edellisessä laskennassa vuonna 2010 kannan koko oli 811 yksilöä.
 
Laskennat toteutettiin Suomenselällä 22.2.-3.3. ja Kainuussa 7.3.-13.3.
 
Lisätietoja: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Jyrki Pusenius, puh:  0205 751 407, jyrki.pusenius(at)rktl.fi

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa ja ratkaisuja luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs