Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Suomalaisen Tiedeakatemian palkintojen ja apurahojen jakotilaisuus

Suomalainen Tiedeakatemia

Suomalaisen Tiedeakatemian palkintojen ja apurahojen jakotilaisuus

Kutsu.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 15:08
Julkaisija: Suomalainen Tiedeakatemia

KUTSU

Suomalaisen Tiedeakatemian palkintojen ja apurahojen jakotilaisuus
– Tunnus- ja kannustuspalkinto sekä noin puoli miljoonaa euroa humanistiselle tieteelle

Aika           maanantai 10.10.2016 klo 17.15–19
Paikka        Säätytalo, sali 15 (2. krs), Snellmaninkatu 9-11, 00170 Helsinki
Ohjelma      tilaisuuden päivittyvä ohjelma

Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy. Keskustelu jatkuu seminaarin jälkeen; paikalla lukuisia Suomen eturivin tutkijoita. Tervetuloa!

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Suomalainen Tiedeakatemia, puh. 050 4620 890, leila.sarajarvi@acadsci.fi

 

OHJELMA

Tilaisuuden avaus
Suomalaisen Tiedeakatemian esimies, professori Kirsi Tirri

Eino Jutikkalan historiapalkinnon jako ja palkinnonsaajan esitelmä
Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi ansiokkaasta historiantutkimustyöstä. Ensimmäisen palkinto jaettiin vuonna 2007, jolloin tuli kuluneeksi 100 vuotta akateemikko Jutikkalan syntymästä.

Jutikkala-palkinnon jako ja palkinnonsaajan esitelmä
Jutikkala-palkinnon myöntää Tiedeakatemian hallitus uransa alkuvaiheessa olevalle, jo kansainvälistä mainetta saavuttaneelle humanistisen alan tutkijalle. Palkinto on jaettu vuosittain vuodesta 2011 alkaen.

Apurahadiplomien jako

 

Kuohuviini- ja kahvitarjoilu

 

---------------------------

EINO JUTIKKALAN HISTORIAPALKINTO

Eino Jutikkalan historiapalkinto myönnetään joka kolmas vuosi ansiokkaasta historiantutkimustyöstä. Palkinto jaetaan vuonna 2016 neljännen kerran, ja sen arvo on 15.000 euroa.

Joulukuussa 2006 edesmennyt akateemikko Eino Jutikkala testamenttasi pääosan omaisuudestaan Suomalaiselle Tiedeakatemialle. Testamentissa säädettiin, että sen varoista oli perustettava erillinen rahasto, josta tulee jakaa joka kolmas vuosi palkinto. Ensimmäinen palkinto myönnettiin 24.10.2007, jolloin oli kulunut 100 vuotta akateemikko Eino Jutikkalan syntymästä.

Lisätietoa ja aiemmat palkinnonsaajat Suomalaisen Tiedeakatemian kotisivuilla

JUTIKKALA-PALKINTO

Jutikkala-palkinto on tarkoitettu humanistisen alan etevälle, aktiivivaiheessa olevalle tutkijalle. Palkinnonsaajat ovat jo professoritason saavuttaneita alansa huippututkijoita.

Vuonna 2011 perustettu Jutikkala-palkinto jaetaan tänä vuonna 6. kertaa, ja sen arvo on 15.000 euroa.

Lisätietoa ja aiemmat palkinnonsaajat Suomalaisen Tiedeakatemian kotisivuilla

JUTIKKALAN RAHASTON, ÖHMANNIN SÄÄTIÖN JA BRUSIININ SÄÄTIÖN APURAHAT

Eino Jutikkalan rahaston, Emil Öhmannin Säätiön sekä Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiön apurahoja jaetaan tilaisuudessa noin puoli miljoonaa euroa.

Suurin jakajista on Eino Jutikkalan rahasto, joka myöntää tänä vuonna apurahan 19 tutkijalle. Eino Jutikkalan rahaston juuret ovat joulukuussa 2006: akateemikko Eino Jutikkala oli määrännyt testamentissaan Suomalaisen Tiedeakatemian pääperijäkseen. Varoista perustettiin akateemikon testamentin mukaisesti Eino Jutikkalan nimeä kantava erillinen rahasto. Apurahoja myönnetään kaikille Suomalaisen Tiedeakatemian humanistisen osaston aloille. Lisätietoja Eino Jutikkalan rahastosta.

Emil Öhmannin Säätiö on perustettu vuonna 1993 professori Emil Öhmannin Suomalaiselle Tiedeakatemialle vuonna 1974 tekemän testamentin perusteella. Säätiö myöntää apurahoja saksan kielen ja saksankielisen alueen kulttuurin tutkimukseen. Tänä vuonna apuraha myönnetään 11 tutkijalle. Lisätietoja Emil Öhmannin Säätiöstä

Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiö siirtyi loppuvuodesta 2006 Suomalaisen Tiedeakatemian hallinnoimaksi. Säätiö on perustettu vuonna 1994, mutta sen juuret ovat vuodessa 1984, jolloin perustettiin Otto Brusiinin stipendirahasto. Säätiön tarkoitus on ylläpitää ja kehittää oikeusfilosofista, oikeussosiologista ja oikeushistoriallista tutkimusta ja harrastusta Suomessa. Säätiö jakaa apurahoja joka toinen vuosi, tänä vuonna apurahoja jaetaan 6 tutkijalle. Lisätietoja Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiöstä

---

Suomalaisen Tiedeakatemian tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta ja toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä tieteellisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Lisäksi Tiedeakatemia edistää tutkittuun tietoon perustuvaa yhteiskunnallista päätöksentekoa. Se on perustettu vuonna 1908.

Tiedeakatemia järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä sekä jakaa vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa apurahoja tieteelle. Kuukausittain järjestettävässä esitelmätilaisuudessa tutkijat esittelevät ajankohtaisia tieteen aiheita.

Suomalaisella Tiedeakatemialla on yli 700 kotimaista jäsentä, jotka on kutsuttu jäseniksi tieteellisten ansioidensa perusteella; Tiedeakatemian jäsenet edustavat Suomen tieteen kärkeä.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs