Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Suomalaisen Tiedeakatemian Eino Jutikkalan historiapalkinto professori Jari Ojalalle

Suomalainen Tiedeakatemia

Suomalaisen Tiedeakatemian Eino Jutikkalan historiapalkinto professori Jari Ojalalle

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 10:08
Julkaisija: Suomalainen Tiedeakatemia

Suomalaisen Tiedeakatemian Eino Jutikkalan historiapalkinto monipuoliselle ja aktiiviselle talous- ja liiketoimintahistorioitsijalle
Professori Jari Ojalalle Jyväskylän yliopistosta palkinto ansiokkaasta historiantutkimustyöstä

Suomalainen Tiedeakatemia on myöntänyt vuoden 2016 Eino Jutikkalan historiapalkinnon professori Jari Ojalalle Jyväskylän yliopistosta (kuva tiedotteen liitteenä). Palkinto on suuruudeltaan 15.000 euroa. Palkinto jaetaan akateemikko Eino Jutikkalan testamentin säädöksen mukaisesti joka kolmas vuosi.

Professori Ojala on ollut keskeisesti vakiinnuttamassa uuden institutionaalisen taloushistorian ja liiketoimintahistorian asemaa suomalaisessa tutkimuksessa. Hänen tutkimuksissaan yhdistyvät eri alojen, kuten taloushistorian ja taloustieteen metodit, teoria ja aineistot.

Professori Ojala uskoo tutkimusryhmien voimaan myös historiantutkimuksessa.  ”Valtaosa tutkimuksestani on tehty ryhmissä muiden tutkijoiden kanssa, minkä vuoksi palkinto on tunnustus myös heidän työlleen.” Ojala toteaa. Tämä on osoittautunut hedelmälliseksi, vaikka onkin ollut poikkeuksellista yksinpuurtavien suomalaisten historioitsijoiden keskuudessa.  Professori Ojalaa huolestuttaa eniten nuorten, erittäin osaavien ja lahjakkaiden tutkijoiden tulevaisuus. ”Miten voimme huolehtia, että heillä on edellytyksiä jatkaa urallaan? Tämä on jopa koko suomalaisen yhteiskunnan kohtalonkysymys.”

Eino Jutikkalan historiapalkinto jaettiin Helsingissä 10.10. Suomalaisen Tiedeakatemian palkintojen ja apurahojen jakotilaisuudessa. Professori Ojala piti tilaisuudessa palkintoesitelmän aiheesta ”Onko taloushistoriasta hyötyä?”.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Suomalaisen Tiedeakatemian toimisto, e-mail leila.sarajarvi@acadsci.fi, puh. 050 4620 890
Professori Jari Ojala, puh. 0400 247 387
Eino Jutikkalan historiapalkinnosta Suomalaisen Tiedeakatemian kotisivuilla

Tiedotteen liitteenä

Professori Jari Ojalan valokuva
Lisätietoa professori Jari Ojalasta

Liitetiedostot

---

Suomalainen Tiedeakatemia on Suomen suurin, kaikki tieteenalat kattava tiedeakatemia, jonka yli 700 kutsuttua jäsentä edustavat Suomen tieteen kärkeä. Tiedeakatemian tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta ja toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä tieteellisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Lisäksi Tiedeakatemia edistää tutkittuun tietoon perustuvaa yhteiskunnallista päätöksentekoa. Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain yli kaksi miljoonaa euroa palkintoina ja apurahoina, erityisesti nuorille tutkijoille.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs