Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Suomalainen ilmastohanke tarjoaa ratkaisun ruoantuotannon kipupisteisiin

Cohu Entertainment Oy

Suomalainen ilmastohanke tarjoaa ratkaisun ruoantuotannon kipupisteisiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 13:27
Julkaisija: Cohu Entertainment Oy

Nälänhätä, ruoan ravintoarvojen heikkeneminen, ruokaturvan aleneminen ja ilmastonmuutos ovat aikakautemme suuria ongelmia, joihin tarvitaan kipeästi toimivaa ratkaisua. Suomalainen startup-yritys Cohu Entertainment on tarttunut toimeen selättääkseen edellä mainitut ja tarjoaa keinon, jolla ongelmat voidaan ratkaista.

YK:n arvion mukaan maailmassa on noin 800 miljoonaa nälänhädästä kärsivää ihmistä, mikä vastaa noin 11 prosenttia koko maailman väestöstä. Nälänhätä ei johdu ruoan puutteesta, vaan ongelman ydin on pikemminkin ruoan laadussa ja sen epätasaisessa jakautumisessa ihmisten kesken. Jotta tehokas muutos saataisiin aikaan, toimenpiteet on suunnattava menetelmiin, joilla ruokaa tuotetaan.

Nykyisenlaisen teollisen maatalouden turvin ei kyetä tuottamaan ravintoa kestävästi. Sen lisäksi, että tehotuotanto voi paikoin johtaa alueiden viljelykelvottomuuteen, se myös heikentää ruoan ravinnerikkautta. Kemiallisiin tuotantopanoksiin nojaava maatalous heikentää maaperän kuntoa, joka on vahvasti sidoksissa myös ruokaturvaan: ääriolosuhteiden, kuten sateiden ja kuivuuden yleistyessä ilmastonmuutoksen myötä, myös satokadot lisääntyvät. ”Laajojen tieteellisten tutkimusten ansiosta tiedämme, että tehokkain ratkaisu nälänhätään ja ilmastonmuutokseen löytyy kiertomaataloudesta, jossa käytettävien viljelymenetelmien avulla maaperästä tulee ravinnerikas ja kykenevä sitomaan ilmakehän ylimääräistä hiilidioksidia”, kertoo Annette Kauppinen Cohu Entertainmentilta.

Kiertomaatalouden teho perustuu hyvinvoivaan maaperään. Kiertomaataloudessa minimoidaan keinotekoisten lannoitteiden ja kemikaalien käyttö, eikä maata muokata voimakkaasti, jotta maaperän luonnollinen eliötoiminta säilyy monipuolisena ja tuottavana. Hyvinvoiva maaperä kestää myös sääolosuhteiden vaihtelua, mikä vähentää satokatojen määrää. Nämä ilmastoystävälliset maatalousmenetelmät ovat pitkällä tähtäimellä edullisia ja tuottavia. Kiertomaatalous kasvattaa merkitystään erityisesti köyhemmillä alueilla, missä pienviljelijöiden on sen avulla mahdollista lisätä tuotantoaan ja kasvattaa ravinteikkaampaa ruokaa paikallisesti. Näin paikalliset ihmiset saavat tuloja ja kestävästi tuotettua lähiruokaa.

Käytännössä Cohu Entertainment edistää kiertomaataloutta kehittämänsä CarbonToSoil-hankkeen avulla. Siinä jokainen halukas voi mobiilisovelluksen kautta tukea kiertomaatalouteen siirtymistä. Sovelluksen käyttäjä voi muuntaa haluamansa kokoisen palan maata kiertomaatalouden mukaiseksi viljelyalaksi joltakin hankkeessa mukanaolevalta maatilalta. Tällä hetkellä mukana on kuusi maatilaa Suomesta, kaksi Yhdysvalloista ja yksi Costa Ricasta. Lähitulevaisuudessa hankkeen on määrä laajentua globaaliksi, tähtäimenään tasata ruoantuotantoa kansainvälisessä mittakaavassa.

Voit ladata CarbonToSoil-sovelluksen Google Play -kaupasta, App Storesta tai osoitteista:          

Android http://bit.ly/1MXw1CL
iOS http://apple.co/1ht5PDf

Lisätietoa:
http://www.carbontosoil.com
Annette Kauppinen, CMO
Cohu Entertainment Oy
email. annette@cohuent.com
puh. +358 40 5566537

 

   

 

Liitetiedostot

CarbonToSoil
CarbonToSoil – Hiili maahan on suomalaisen Cohu Entertainment Oy:n ja yhdysvaltalaisen TheCarbonUndergroundin voittoa tavoittelematon projekti.
Projektin yhteistyökumppaneita ovat: Elävä Itämeri säätiö, Helsingin yliopisto, Soil Scout, Opel, Kreab, Kalevala studio Humuspehtoori sekä SLC.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs