Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » SeAMKin Primcare-hanke palkittiin AMK-päivillä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin Primcare-hanke palkittiin AMK-päivillä

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 17:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Julkaisuvapaa 19.5.2015 klo 17.00

Tampereella järjestetyillä valtakunnallisilla ammattikorkeakoulupäivillä 19.5. palkittiin parhaat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokäytänteet ammattikorkeakouluissa vuonna 2014. Viidettä kertaa järjestetyn Kärjet-kilpailun tavoitteena on palkita merkittävimmät työelämää hyödyntävät hankkeet. Kansainvälisen TKI-toiminnan sarjan voitti Seinäjoen ammattikorkeakoulu perusterveydenhuollon organisaatioiden vetovoimaisuutta ja henkilöstön pysyvyyttä edistänyt Primcare-hanke.

Kilpailuun osallistui 37 hanketta eri ammattikorkeakouluista. Kilpailussa oli kolme sarjaa: sarja 1, Soveltava tutkimustieto ja innovaatiot; sarja 2, Kansainvälinen TKI-toiminta; sarja 3, Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen. Ensimmäisen sarjan voitti Metropolia ammattikorkeakoulu, jossa on kehitetty Biofore-konseptiauto, jossa hyödynnetään biopohjaisia materiaaleja. Tampereen ammattikorkeakoulun Motorsport for all -hanke sai sarjasta kunniamaininnan. Hanke on luonut mahdollisuuden selkäydinvammaisille nuorille osallistua autourheiluun. Toisen sarjan voitti Seinäjoen ammattikorkeakoulu perusterveydenhuollon organisaatioiden vetovoimaisuutta ja henkilöstön pysyvyyttä edistänyt Primcare-hanke. Kolmannen sarjan voitti Oulun ammattikorkeakoulun Oulu Game Lab -hanke, jossa on luotu pelien kehittämisen oppimisympäristö. Sarjan kunniamaininnan sai Karelia ammattikorkeakoulu Assi-hankkeelle, joka on kehittänyt sote-alan sähköisiä palveluita ja palveluprosesseja.

Kolme hanketta on saanut maailmanluokan tunnustuksia, ja näille jaettiin erityiskunniamaininnat. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Suomi nousuun myynnillä -hanke on saanut myyntikulttuurin kehittämispalvelustaan Suomen laatuinnovaatio 2014 -tunnustuksen. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Midnight Sun -hankkeessa kehitetty aurinkoenergialla kulkeva kilpavene voitti Solar1 Monte Carlo Cupin parhaan opiskelijajoukkueen palkinnon. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun Arctic Power -hanke voitti SAE Clean Snowmobile Challenge 2015 kilpailun Zero Emission -luokan ekologisella ja meluttomalla sähkömoottorikelkallaan.

Tunnustukset jakoi ammattikorkeakoulujen tutkimusjohdon verkosto yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kanssa. Valintaraadin arviointityöhön osallistui työelämän edustajana johtaja Peer Haataja Tampereen kauppakamarista.

Lisätietoja:

SeAMK: Helli Kitinoja, kv-asiain päällikkö, helli.kitinoja@seamk.fi, puh, 040 8304101
Kärjet-kilpailun kokonaisuus: Lauri Tuomi, vararehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, puheenjohtaja ammattikorkeakoulujen TKI-johdon verkosto, 050 3104010, lauri.tuomi@haaga-helia.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs