Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Se toimii sittenkin -- kuinka päihdevalistuksesta saa selvää: verkkoversio saatavilla loppuneesta painoksesta

Nuorisotutkimusseura ry

Se toimii sittenkin -- kuinka päihdevalistuksesta saa selvää: verkkoversio saatavilla loppuneesta painoksesta

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2015 klo 15:49
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

Markku Soikkelin, Mikko Salasuon, Anne Puurosen ja Matti Piispan opas ”Se toimii sittenkin – kuinka päihdevalistuksesta saa selvää” vuodelta 2011 on nyt saatavilla verkkoversiona: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisuja/se_toimii_sittenkin.pdf. Muita Nuorisotutkimusverkoston verkkojulkaisuja löytyy osoitteesta http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisut/verkkojulkaisut.

Se toimii sittenkin -verkkojulkaisun ISBN on 978-952-5994-81-0. Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, verkkojulkaisuja 85, 2015. 76 s.

Se toimii sittenkin valaisee viestinnän merkitystä ja rohkaisee viestimään tehokkaasti ehkäisevässä päihdetyössä. Kirjassa esitetään päihdevalistukselle eettinen perustelu ja osoitetaan, miksi sekä valistus että kontrolli ovat välttämättömiä.

Valistus vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja epävirallisiin normeihin sekä poliittiseen päätöksentekoon – ja näin myös päihteiden käyttöön ja haittoihin. Vallitseva tapa tutkia ja arvioida valistusta ei tavoita näitä vaikutuksia. Kirjoittajat ehdottavat tilalle joukkoviestinnän tutkimusperinteeseen ja Suomessa kehitettyyn virittävän valistuksen teoriaan nojaavaa tutkimusotetta.

Se toimii sittenkin puolustaa koulun omiin voimavaroihin nojaavaa päihdekasvatuksen mallia. Se sopii kirjoittajien mukaan paremmin Suomen oloihin kuin Euroopassa suositut, koulun ulkopuolelta tuodut päihdekasvatusohjelmat. Tapaustutkimuksen avulla eritellään ja tarkastellaan kriittisesti nuoriin kohdistetun tupakkavalistuksen keinoja ja viestejä. Kirjan päättävät käytännönläheiset luvut tutkimustiedon tulkinnasta ja sen oikeasta ja väärästä käytöstä päihdetyössä ja -politiikassa sekä mediavaikuttamisesta.  

Teos on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama, ja se on tarkoitettu opetus-, nuoriso- ja päihdetyön ammattilaisille mutta sopii myös julkisessa hallinnossa työskenteleville, tutkijoille, vanhemmille ja kaikille aikuisille.

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs