Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Sairaanhoitajakoulutusta 120 vuotta Oulussa -juhlakonferenssi Oulun ammattikorkeakoulussa 22.–23.9.

Oulun ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajakoulutusta 120 vuotta Oulussa -juhlakonferenssi Oulun ammattikorkeakoulussa 22.–23.9.

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2016 klo 08:26
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 120 vuotta sairaanhoitajakoulutuksen aloittamisesta Oulussa. Kuusi naisoppilasta aloitti puoli vuotta kestävän sairaanhoitajakurssin tammikuussa 1896 Oulun lääninsairaalassa.

Hoitotyön 120 vuotista taivalta juhlistetaan 22.–23.9. Oulun ammattikorkeakoulun Professorintien kampuksella (Kiviharjuntie 8). ”Sairaanhoitajakoulutusta 120 vuotta Oulussa – Aputytöstä asiantuntijaksi” -juhlakonferenssissa muistellaan sairaanhoitajakoulutuksen alkutaivalta, esitellään uusimpia tutkimus- ja kehityshankkeita sekä tulevaisuuden hoitotyön koulutusta.

– Tänä päivänä sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija, jolta vaaditaan erityisosaamista kliinisessä hoitotyössä. Hänellä on kykyä johtajuuteen sekä itsenäiseen päätöksentekoon. Tulevaisuudessa sairaanhoitaja toimii myös itsenäisenä yrittäjänä ja tukee asiakkaan omahoitoa hyödyntäen teknologiaa ja digitaalisia palvelutuotteita, kertoo konferenssityöryhmän puheenjohtaja, Oulun ammattikorkeakoulun yliopettaja Kaisa Koivisto.

Vaikka sairaanhoitajakoulutus ja työvälineet ovat vuosien saatossa muuttuneet, on sairaanhoitajan perustehtävä pysynyt samana koulutuksen alkuajoista. Sairaanhoitajan tehtävänä on auttaa terveitä ja sairaita kaikissa toiminnoissa, jotka edistävät terveyttä tai toipumista tai auttaa kuolemaan rauhallisesti.

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu vuosittain noin 150 sairaanhoitajaa Oulusta ja Oulaisista. Kätilöt, ensihoitajat ja terveydenhoitajatutkinnot sisältävät myös sairaanhoitajatutkinnon, jolloin sairaanhoitajan tehtäviin päteviä ammattilaisia valmistuu Oamkista vuosittain yhteensä noin 250. Lisäksi noin 40 opiskelijaa suorittaa vuosittain ylemmän sairaanhoitajatutkinnon.

Juhlakonferenssi on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille, opiskelijoille ja tutkijoille. Myös median edustajat ovat tervetulleita. Konferenssissa voi haastatella esimerkiksi kahta eri sukupolvea edustavaa sairaanhoitajaa siitä, miten hoitotyö on muuttunut. Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela ja työelämän tulevaisuustutkija Ilkka Halava puolestaan pohtivat konferenssissa sairaanhoitajan työn merkitystä tulevaisuudessa.

Sairaanhoitajakoulutuksen juhlakonferenssia ovat olleet järjestämässä useat alueen organisaatiot ja yhteistyökumppanit.

 

Lisätietoja: yliopettaja Kaisa Koivisto, p. 050 400 8782, kaisa.koivisto@oamk.fi

 

Sairaanhoitajan työstä median haastateltavaksi ja kuvattavaksi suostuneet:

eläkkeellä oleva hoitotyön lehtori, sairaanhoitaja Marjatta Pulkkinen, p. 044 281 1378  

sairaanhoitajaopiskelija Mariella Kreivi (o4krma00@students.oamk.fi)

 

Juhlakonferenssin ohjelma: http://www.oamk.fi/fi/tietoa-oamkista/ajankohtaista/?id=45127

 

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs