Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ruohonjuuripalkinto ja apurahat: niin tieteelle, hyönteisviljelylle kuin nettisovellukselle

Ruohonjuuri

Ruohonjuuripalkinto ja apurahat: niin tieteelle, hyönteisviljelylle kuin nettisovellukselle

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 12:45
Julkaisija: Ruohonjuuri

Ruohonjuuri jakoi yrityksen 34-vuotissyntymäpäivän kunniaksi vuosittaisen Ruohonjuuri -palkinnon ja useita apurahoja kestävää kehitystä edistäville hankkeille. Hyvää tulostaa tehnyt yritys laittoi hyvän kiertämään ja palkitsi maailmaa parantavia projekteja jo seitsemännen kerran. 

Viiden tuhannen euron RUOHONJUURI-PALKINTO myönnettiin Sampo Soimakalliolle. Soimakallio on ansiokkaalla tutkimuksellaan ja viestinnällään pyrkinyt tarmokkaasti edistämään julkishallinnon, teollisuuden, opiskelijoiden ja kansalaisten tietämystä ilmastonmuutoksen hillinnästä, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

Tulevaisuus on sirkoissa ja sienissä

Apurahan sai Hyönteistalouden akateeminen kehittämisyhdistys UniBugs, joka työskentelee hyönteisten hyötykäytön edistämiseksi. Päätavoitteena yhdistyksellä on hyönteisten maistattamisen lisääminen. Ajatuksena on saada länsimaiset kuluttajat kiinnostumaan hyönteisten elintarvikekäytöstä tarjoamalla mahdollisuus ensipuraisuun ilon kautta.  

Jotta hyönteisten maistattamista voitaisiin harjoittaa tarvitsee yhdistys  runsaasti hyönteisiä. Ruohonjuurirahaston avulla mahdollistetaan oman hyönteiskasvatustilan ottaminen yhdistyksen käyttöön. Kasvatustilassa aloitetaan ensimmäiseksi kotisirkkojen (Acheta domesticus) ja jauhopunkkien (Tenebrio molitor) kasvatus. Kasvatustilassa syntyneet hyönteiset maistatetaan yhdistyksen tapahtumissa.

Saara-Maria Kauppi sai apurahan Foodfriend-mobiilisovelluksen kehittämiseen. Sovelluksen tarkoituksena on helpottaa aidosti ja elämänmakuisesti paikallisten ja matkailijoiden tutustumista mm. auttamalla matkailijoita löytämään autenttisimmat ravintolat sekä auttaa yhdistämään matkailijat paikallisin ihmisiin ruuan ympärillä kertoo Saara-Maria Kauppi. Ruoka on kuitenkin yksi helpompia tapoja kokea uusi kulttuuri, Kauppi jatkaa.

ToHelsieni on hanke, jossa kaupunkiolosuhteissa, sieniä kasvatetaan hyödyntämällä lähikahviloiden kahvijätettä. On hienoa, että tämän tyyppisten hankkeiden avulla vahvistetaan uusia tapoja tuottaa ruokaa, kommentoi Arto Ranta-aho.

Lisäksi apurahan sai Rusaselle väitöskirjatyön toteutukseen, jossa tutkitaan biomassan kokonaisvaltaista hyödyntämistä ja muokkaamista tuotteiksi sekä Petra Mats valistus- ja työpajatyöhön Kiberan slummialueen ympäristön parantamiseksi Keniassa.

Haluamme  apurahojen avulla edistää ja tukea toimintaa, joka edistävät energian ja raaka-aineiden viisasta käyttöä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan kehittämistä sekä maapallon luonnonvarojen oikeudenmukaista käyttöä, kertoo Ruohonjuuren hallituksen puheenjohtaja Ari Matikka.

Usein raha ei ole riittävä keino varmistaa hyvien hankkeiden ”maaliin saattaminen” toteaa Ruohonjuuren toimitusjohtaja, Arto Ranta-aho. Tämän takia haluamme tukea myös onnistumista myös valmennustuen avulla. Rahallisten apurahojen lisäksi Ruohonjuuri tarjoaa palkinnon ja apurahojen saajille valmennusta heidän valintansa mukaan joko talousasioiden, markkinoinnin tai johtamisen osa-alueilta. Kokonaisuudessaan rahasto jakoi vuonna 2016 yli 20.000 euron palkkiot.

Lisätietoa antaa:

toimitusjohtaja: Arto Ranta-aho p. 050- 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

 

Liitetiedostot

Ruohonjuuri Oy luomu- ja lähiruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju. Ruohonjuuren missiona on tarjota asiakkaille iloa ja elinvoimaa. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat: Hymyssä suin & pilke silmäkulmassa, aktiivisesti palvellen sekä wow-elämyksiä tarjoten

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs