Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ruohojuuri- stipendium till insektsodling

Unibugs

Ruohojuuri- stipendium till insektsodling

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 06:00
Julkaisija: Unibugs

Ruohonjuuri Oy har med anledning av företagets 34-årsdag delat ut det årliga priset Ruohonjuuri-palkinto (gräsrotspriset) och flera stipendier till projekt som främjar hållbar utveckling. Företaget hade gjort ett bra resultat och ville ”skicka vidare” det positiva genom att för hela sjunde gången prisbelöna projekt som förbättrar världen. 

Ett stipendium gick till den akademiska föreningen UniBugs (Hyönteistalouden akateeminen kehittämisyhdistys) som arbetar för att främja utnyttjande av insekter som livsmedel. Föreningens huvudsakliga mål är att få allt fler att smaka på insekter. Tanken är att göra konsumenterna i väst intresserade av att använda insekter som livsmedel genom att erbjuda dem en möjlighet att få ett första smakprov.  

För att det ska gå att ordna provsmakning av insekter behöver föreningen mycket insekter. Med hjälp av fonden Ruohonjuurirahasto kan föreningen ta i bruk en anläggning för insektsodling. Man kommer att börja med att odla hussyrsor (Acheta domesticus) och stora mjölbaggar (Tenebrio molitor). De insekter som odlas vid anläggningen kommer att användas för provsmakning på föreningens evenemang.Med stipendierna vill vi främja och stödja verksamhet som gynnar smart användning av energi och råvaror, utveckling av samhället så att det är i balans med naturen och rättvis användning av naturresurserna på jorden, säger Ari Matikka, styrelseordförande i Ruohonjuuri.

Vanligen räcker det inte med pengar för att säkerställa att bra projekt faktiskt blir slutförda, säger Arto Ranta-aho, vd för Ruohonjuuri. Därför vill vi stödja framgångar även med hjälp av utbildningsstöd. Utöver stipendier i form av pengar erbjuder Ruohonjuuri pris- och stipendiemottagarna utbildning i antingen ekonomi, marknadsföring eller ledarskap efter eget val. Totalt har fonden delat ut över 20 000 euro i priser under 2016.

Mer information lämnas av:

Tiiu Kyllönen: 040 847 6450, tiiu.kyllonen@gmail.com

Arto Ranta-aho, vd, tfn 050 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

Liitetiedostot

UniBugs (Hyönteistalouden akateeminen kehittämisyhdistys) som arbetar för att främja utnyttjande av insekter som livsmedel. Föreningens huvudsakliga mål är att få allt fler att smaka på insekter.

Ruohonjuuri Oy är en detaljhandelskedja som har specialiserat sig på ekologisk och närproducerad mat, naturkosmetika och hälsoprodukter. Ruohonjuuris mission är att erbjuda kunderna glädje och livskraft. Viktiga verksamhetsprinciper är: Ett leende på läpparna och glimten i ögat, god service och wow-upplevelser

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs