Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » RKTL avaa metsästäjille susipuhelimen

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL avaa metsästäjille susipuhelimen

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2011 klo 08:16
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) avaa koiran kanssa metsästäville palvelevan susipuhelimen. Palvelusta metsästäjät voivat tiedustella, onko pannoitettu susi liikkunut hiljattain jahtialueella. Tarkoituksena on vähentää riskiä susien hyökkäyksistä metsästyskoirien kimppuun.

Susipuhelin palvelee 1.9. – 31.12.2011 numerossa 020 5751 701 joka päivä klo 7-14.

RKTL varusti GPS -lähettimellä 16 sutta kevättalvella 2011. Tällä hetkellä paikannustietoa saadaan 11 lähetinsudesta, jotka elävät 8 eri reviirillä. Reviirit keskittyvät Kainuuseen ja Pohjois-Savoon. Lähettimellä varustettu susi liikkuu myös Euran Pyhäjärven eteläpuolisella reviirillä, yksi pantasusi Virroilla, Ähtärissä ja Keuruulla olevalla reviirillä sekä yksi Pudasjärvellä, Utajärvellä ja Puolangalla sijaitsevalla reviirillä.

Pannoitettujen susien reviirillä voi liikkua sellaisia susia, lähinnä edellisvuoden pentuja, jotka eivät pysyvästi kulje aikuisten susien matkassa. Tästä syystä metsästäminen koiran kanssa muuallakaan susireviirin alueella ei ole riskitöntä, mutta riski suden hyökkäyksestä on pienempi kuin lähetinsuden kulkualueella. Viime vuonna sudet tappoivat tai vahingoittivat Suomessa 26 koiraa korvaustilaston mukaan.

Liitetiedosto (pannoitetut sudet): Kartassa näkyvät kunnat, joiden alueella on pannoitettuja susia. Kunnat ovat Pöytyä, Mynämäki, Eura, Virrat, Keuruu, Ahtäri, Kiuruvesi, Vieremä, Piippola, Kuhmo, Sotkamo, Hyrynsalmi-Ristijärvi, Puolanka, Utajärvi ja Pudasjärvi.
 

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:
erikoistutkija Ilpo Kojola, puh. 0400 292 098  
tutkija Samuli Heikkinen, puh. 0400 503 210

Liitetiedostot

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs