Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Rehtori Jouko Niinimäen tervetulopuhe Norjan kuningasparin vierailulla Oulun yliopistoon 8.9.2016

Oulun yliopisto

Rehtori Jouko Niinimäen tervetulopuhe Norjan kuningasparin vierailulla Oulun yliopistoon 8.9.2016

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 15:26
Julkaisija: Oulun yliopisto

Minulla on ilo toivottaa Teidän Majesteettinne lämpimästi tervetulleiksi Oulun yliopistoon. Vierailunne on meille suuri kunnia.

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiede- ja innovaatioyliopisto. Tehtävämme on luoda uutta, tieteeseen pohjautuvaa tietoa, kouluttaa tulevaisuuden lahjakkuuksia ja sytyttää kipinä uusille innovaatioille. Oulun yliopisto on perustettu vuonna 1958. Tutkimus- ja koulutusyhteisössämme on 14 000 opiskelijaa ja 3000 työntekijää.

Oulussa olemme arktisen alueen laidalla. Vaativat pohjoisen olosuhteet ovat pakottaneet ihmiset kekseliäisyyteen, neuvokkuuteen ja yhteistyöhön muiden kanssa. Monilla maailmaa muuttaneilla innovaatioilla on juurensa täällä.

Oulun yliopistossa tehty työ on muuttanut maailmaa – paljon enemmän kuin suhteellisen nuorelta ja keskikokoiselta yliopistolta voisi odottaa. Esimerkiksi useiden sukupolvien matkapuhelinteknologiaa on kehitetty Oulussa. Ensimmäinen internetin chat-järjestelmä on rakennettu yliopistossamme. Uraauurtavien, kuluttajille tarkoitettujen innovaatioiden, kuten sykemittareiden perustutkimus on tehty täällä. Yliopistomme biokemian tutkimus on useiden uusien hoitomenetelmien kehittämisen ja kaupallistamisen taustalla.

Muutamme maailmaa tuottamalla uutta tietoa kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi.

Oulu on tunnettu vahvasta korkean teknologian tutkimuksen ja liike-elämän yhteistyöstä. Oulun seudun ICT-sektori on läpikäynyt viime vuosina valtavan rakennemuutoksen. Muutaman suuren toimijan sijaan korkean teknologian ekosysteemimme koostuu nyt useista pienistä, innovatiivisista yrityksistä. Näitä ovat perustaneet kyvykkäät ihmiset, sellaiset, joilla on, kuten me sanomme, arktista asennetta. Yliopiston rooli moottorina, joka kiihdyttää Suomen edistyksellisintä pohjoista innovaatioympäristöä, on ollut ratkaiseva.

Tutkimuksemme hyödyttää ihmisiä kaikilla leveysasteilla, ja arvostamme sijaintiamme yhtenä maailman pohjoisimmista monitieteisistä yliopistoista. Arktinen agendamme kattaa niin kestävyyttä luovien materiaalien ja järjestelmien, terveyden ja digitaalisten ratkaisujen kuin saamen kielen ja kulttuurin tutkimuksen.

Me Oulun yliopistossa näemme strategiset kumppanuudet parhaana tapana lisätä toimintamme tehokkuutta ja vaikutusta. Toivon yhteistyömme vahvistuvan arktisten kumppaneiden, erityisesti muiden pohjoisen Skandinavian yliopistojen kanssa.

Tervetuloa Oulun yliopistoon, toivon, että Teidän Majesteettinne nauttivat vierailusta!

Kuningas Harald V vastaanotti Oulun yliopiston hopeaisen plaketin

Kuningas Harald V vastaanotti vierailullaan Oulun yliopiston hopeaisen plaketin. Sen myönsi hänelle Oulun yliopiston hallitus kunnioituksen ja kiitollisuuden osoituksena. Hopeaisen plaketin luovutti kuninkaalle rehtori Jouko Niinimäki. Hopeainen plaketti on Oulun yliopiston korkein tunnustus.

* * * * * * * * * *

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestinta@oulu.fi
0294 484 091

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs