Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » RAUTATEIDEN RAKENTAJA VUODEN UUSYRITTÄJÄ - KUNNIAMAININTA PROTEESIEN TEKIJÄLLE

Suomen Uusyrityskeskukset ry

RAUTATEIDEN RAKENTAJA VUODEN UUSYRITTÄJÄ - KUNNIAMAININTA PROTEESIEN TEKIJÄLLE

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 20:00
Julkaisija: Suomen Uusyrityskeskukset ry

Valtakunnalliset Uusyrittäjäpalkinnot 2015 jaettiin uusyrityskeskusten vuosijuhlassa Joensuussa 4.6.2015

RAUTATEIDEN RAKENTAJA VUODEN UUSYRITTÄJÄ - KUNNIAMAININTA PROTEESIEN TEKIJÄLLE

Valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjäpalkinnon saivat Railtek Oy ja yrittäjät Juha Salminen sekä Tero Inkala. Yritys on rautatierakentamisen moniosaaja. Toimialaan kuuluvat kaikki rautateiden rakentamiseen ja kunnossapitoon kuuluvat työt. Yrityksen toiminta-alueena on koko Suomen rataverkko.

Railtek urakoi uusien rautateiden rakentamisia, vanhojen purku- ja korjaustöitä sekä rautateiden maanrakennustöitä. Yritys hoitaa rataverkoston talvi- ja kesäkunnossapitoa sekä tekee rautateiden kunnossapitosuunnitelmia, kustannusarvioita, tarkastuksia ja mittauksia. Yrityksen työntekijöillä on ratatekniset pätevyydet sekä monipuolinen rata-alan kokemus ja osaaminen.

Ratojen rakentaminen alkoi pöytälaatikosta

Yrittäjät tutustuivat toisiinsa jo vuonna 2003 rautatieurakoiden merkeissä.  Juha perusti yrityksen pöytälaatikkoon vuonna 2007. Yritystoiminta käynnistyi vuonna 2012 kun Tero suostui mukaan yritystoimintaan.  Päätös alkaa yrittäjiksi oli vaikea, koska yrittäjillä oli hyvät ja vakituiset työpaikat. Molemmilla oli kuitenkin vahva usko omaan osaamiseensa ja taustalla tunnettavuus pätevinä radanrakentajina. Nyt takana on kolme onnistunutta rakennuskautta.

 

Yritys työllistää yrittäjien lisäksi vakituisesti 15 henkilöä ja kiireisimpinä rakennuskausina jopa 40 työntekijää. Liikevaihto on yli 7 miljoonaa euroa ja kaikki tilikaudet ovat olleet voitollisia. Yritys palkkaisi lisää työntekijöitä, mutta ongelmana on pula ammattitaitoisista tekijöistä. Alalle tuleminen ei ole helppoa töiden erikoisluonteen ja tiukkojen turvamääräysten takia. Railtek on kouluttanut myös itse henkilökuntaansa.

Kalustoon kuuluu mm. oma veturi

Asiakkaita ovat rataverkkojen omistajat, kuten Liikennevirasto, kunnan ja kaupungit sekä teollisuus, joiden kanssa on solmittu usean vuoden kunnossapitosopimuksia. Yritys on investoinut konekantaan yli miljoona euroa. Yrityksellä on monia rata-ajoneuvoja, työkoneita, junanvaunuja ja mm. kaksi omaa veturia.

Kunniamaininta apuvälineiden tekijälle

Apuvälineteknikko ja yrittäjä Pekka Keski-Orvola valmistaa tuotteita, joilla on elintärkeä merkitys asiakkaille. Hän perusti Suomen Proteesimestarit Oy:n vuonna 2011 pitkän harkinnan jälkeen. Keski-Orvolalla on vankka yli 20 vuoden kokemus alalta. Toiminta alkoi Tampereella omakotitalon kellarissa, josta yritys on jo muuttanut isompiin tiloihin.

Yritys on erikoistunut jalkaproteeseihin. Vuodessa valmistetaan noin 120 uutta proteesia. Kolme vuotta toimineen yrityksen toiminta on ollut kasvavaa ja kannattavaa. Tavoitteena on olla alan paras toimija tulevaisuudessa. Suomen Proteesimestarit Oy työllistää kolme henkilöä ja liikevaihtoennuste tälle kaudelle on 600.000 euroa. 

Asiakkaiden elämänlaatu paranee merkittävästi

”Protetisoinnin onnistumisessa vain sillä on merkitystä, kuinka tärkeänä käyttäjä itse kokee saamansa apuvälineen”, kertoo Pekka Keski-Orvola . Kyse ei ole pelkästään proteeseista, vaan siitä, että ihminen saadaan liikkumaan työssään ja harrastuksissaan. Keski-Orvola toimii myös Suomen proteesijääkiekkomaajoukkueen huoltajana.

Proteesimestarit  panostaa asiakkaan itsenäiseen selviytymiskykyyn ja elämänlaatuun. Työ on vaativaa käsityötä ja yrittäjä tekee työtään intohimoisesti asiakkaiden tarpeet huomioon ottaen. Asiakkaat tarvitsevat proteesia, koska heidän raajansa on esimerkiksi amputoitu, raaja voi puuttua synnynnäisesti tai he ovat voineet menettää sen onnettomuudessa.

Vuoden Uusyrittäjien valintaperusteet

Suomen Uusyrityskeskukset ry valitsee Vuoden Uusyrittäjän Suomessa. Valinta tapahtuu yhdessä Finnveran, Patentti- ja rekisterihallituksen, Nordea Pankin sekä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Vuoden Uusyrittäjä valitaan alle viisi vuotta toimineiden yrittäjien joukosta. Yleensä takana on pari toimintavuotta, jona aikana yritys on jo ylittänyt alkuvaiheen karikot sekä osoittanut, että yrityksellä on mahdollisuus toimia ja kehittyä kannattavasti.

Uusyrityskeskuksilla on 25 vuoden ajalta tutkittua näyttöä uuden yritystoiminnan ja uusien työpaikkojen luomisesta tehokkaasti. Epäonnistumiset karsitaan pois lähtökuoppien takana. Uusyrityskeskusten avulla perustetuista yrityksistä viiden vuoden jälkeen toimii 82,5 prosenttia (kaikista yrityksistä noin 50 %). Yritykset myös työllistävät tutkitusti normaalia halukkaammin.

 

Lisätietoja

Suomen Uusyrityskeskukset ry, toimitusjohtaja Jari Jokilampi, p. 0500 731445

Railtek Insa Oy, toimitusjohtaja Juha Salminen, p. 040 842 1201

Hämeen Uusyrityskeskus ry, toimitusjohtaja Olli Kari, p. 050 59 307

Suomen Proteesimestarit Oy, toimitusjohtaja Pekka Keski-Orvola, p. 045 871 6676

Tampereen Seudun Uusyrityskeskus ry Ensimetri, kehittämispäällikkö Kaj Heiniö, p. 050 371 5030

Liitetiedostot

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs