Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Puiden elämä -uutuuselokuva Heurekan planetaariossa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Puiden elämä -uutuuselokuva Heurekan planetaariossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 07:39
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Puiden elämä  -uutuuselokuva Heurekan planetaariossa 22.6. alkaen

Heurekan planetaarion kesän uutuus on koko perheen animaatioelokuva Puiden elämä. Värikäs elokuva vie katsojat opettavaiselle luontoseikkailulle hyönteisten näkökulmasta nähtynä.

Puiden elämä on koko perheen elokuva, jossa opitaan, miten kasvit saavat energiaa auringosta, miten puut nostavat veden juurista latvaan, ja kuinka kaikki tämä tekee elämämme mahdolliseksi maapallolla. Puuteemaan katsojat johdattavat elokuvan päähahmot leppäkerttu Dolores ja kiiltomato Mike. Animaatioelokuvan sympaattiset sankarit ja värikäs kuvamaailma tekevät elokuvasta sopivan myös perheen pienemmille. Elokuva on puhuttu suomeksi ja se on kuunneltavissa kuulokkeilla myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

-          Normaalisti planetaarioelokuviemme ikäsuositus on kuudesta vuodesta ylöspäin. Tätä puolituntista elokuvaa voivat halutessaan mennä katsomaan myös muutamaa vuotta nuoremmat vanhempiensa kanssa. Ikäraja planetaarioon on kuitenkin aina kolme vuotta, planetaarioasiantuntija Simo Pirinen kertoo.

Heurekan planetaariossa esitetään kesän 2015 aikana kolmea eri elokuvaa. Puiden elämä -animaation lisäksi täyskuvulla voi ihailla avaruusaiheisia elokuvia Pimeä maailmankaikkeus ja Avaruusteknologia arjessamme.

Suomalainen planetaarioelokuva työn alla

Palkittujen elokuvatekijöiden Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen, tuotantoyhtiö Pohjankonnan, uusin elokuva Yöperhosten salattu maailma saa ensi-iltansa Heurekan planetaariossa joulukuussa 2015. Elokuva on ensimmäinen täyspitkä suomalainen koko perheen planetaarioelokuva. Ainutlaatuista huipputeknologiaa hyödyntävän luontoelokuvan laadun varmistamiseksi yleisöltä haetaan joukkorahoitusta.

-          Joukkorahoituskampanja olisi voinut lähteä liikkeelle rivakamminkin. Heureka on mukana tukemassa Pohjankonnan tuotantoa ja toivoo mahdollisimman monen yksityishenkilönkin osallistuvan tähän hienoon projektiin. Kyseessä on ainutlaatuinen ja kunnianhimoinen projekti ja tuotanto tulee olemaan maailmanluokkaa. Lopputulosta me kaikki pääsemme ihailemaan sitten joulukuussa, yhteyspäällikkö Tuomas Olkku kannustaa.

 

Puiden elämä -elokuva ohjelmistossa 22.6.2015 alkaen. Ikäraja 3v. Elokuvan traileri:

http://www.heureka.fi/fi/puiden-elama-traileri

Yöperhosten salattu maailma -elokuvan joukkorahoituskampanja on käynnissä verkossa:

http://mesenaatti.me/yoperhostensalattumaailma/

Elokuvan traileri:

http://www.heureka.fi/fi/yoperhosten-salattu-maailma-traileri

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs