Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Oulun yliopisto

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2014 klo 12:31
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 7.2.2014

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Mika Rämet lastentautiopin professoriksi

Lääketieteen tohtori, dosentti Mika Rämet on nimitetty Oulun yliopiston lastentautiopin professoriksi 1.1.2014 alkaen.

Mika Rämet (s. 21.3.1971, Oulu) on väitellyt lääketieteen tohtoriksi Oulun yliopistossa 1998. Dosentiksi Oulun yliopistoon hänet on nimitetty 2003. Rämet on toiminut vierailevana tutkijana Harvard Medical Schoolissa Yhdysvalloissa 1999–2002 ja sen jälkeen tutkimusryhmän johtajana ja tutkimusprofessorina Tampereen yliopiston biolääketieteellisen teknologian yksikössä. 2004–2009 hän työskenteli Suomen Akatemian vanhempana tutkijana.

Professori Rämetin tutkimusalueita ovat synnynnäinen immuniteetti ja maailmanlaajuisesti merkittävien infektiotautien kuten tuberkuloosin ja streptokokkibakteeritartuntojen mekanismit ja ehkäisy. Lisäksi hän on tutkinut yleisten vastasyntyneiden sairauksien geneettisiä taustatekijöitä.

Pekka Ylöstalo hammaslääketieteen professoriksi

Filosofian tohtori, dosentti Pekka Ylöstalo on nimitetty Oulun yliopiston hammaslääketieteen professoriksi aloina parodontologia ja geriatrinen hammaslääketiede 1.1.2014 alkaen.

Pekka Ylöstalo (s. 29.5.1962, Hämeenlinna) on väitellyt filosofian tohtoriksi Oulun yliopistossa 2008. Dosentiksi Helsingin yliopistoon hänet on nimitetty 2011. Ylöstalo on aiemmin toiminut tutkijana Työterveyslaitoksessa ja eri tehtävissä, kuten assistenttina, yliassistenttina ja post doc -tutkijana Oulun yliopistossa vuodesta 2001. Kliinisen hammaslääketieteen professorina Itä-Suomen yliopistossa hän on toiminut vuodesta 2012.

Professori Ylöstalon tutkimusalueita ovat suun sairauksien epidemiologia sekä parodontiitin riskitekijät ja yhteydet muihin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin.

George K.B. Sándor kudosteknologian professoriksi

Hammaslääketieteen tohtori, dosentti George K.B. Sándor on nimitetty Oulun yliopiston kudosteknologian (Tissue Engineering) professoriksi 1.1.2014–31.12.2018.

George K.B. Sándor on suorittanut alansa perus-, jatko- ja erikoistumisopinnot Toronton yliopistossa Kanadassa. Hammaslääketieteen tohtoriksi hän väitteli Oulun yliopistossa 2003. Dosentiksi Oulun yliopistoon hänet nimitettiin 2004.

Sándor on toiminut Toronton yliopistossa eri tehtävissä, kuten tutkijana, apulaisprofessorina, professorina ja johtajana vuodesta 1988. Vuonna 2007 hänet nimitettiin vierailevaksi FiDiPro-professoriksi Tampereen yliopistoon. Hän on toiminut myös Oulun yliopiston osa-aikaisena suu- ja leukakirurgian professorina.

Professori Sándorin tutkimuskohteina ovat luustoon liittyvät useat aihealueet, kuten luuston perusbiologia, kasvutekijät, uusiutuminen ja kudokseen ja luuytimeen liittyvät kantasolut.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs