Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Oulun yliopisto

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2015 klo 10:32
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 7.8.2015

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Holger Paulick geologian ja mineralogian professoriksi

Ph.D., dosentti Holger Paulick on nimitetty Oulun yliopiston geologian ja mineralogian, erityisesti malmigeologian professoriksi 1.8.2015 alkaen.

Holger Paulick on väitellyt tohtoriksi Tasmanian yliopistossa Australiassa vuonna 2000. Hän on toiminut tutkijana Saksassa Bergakademiessa Freibergissa 2000–2002 ja Bonnin yliopistossa 2002–2008. Sen jälkeen hän on työskennellyt Boliden Mineral AB:n johtavana geologina tehden muun muassa malmivarojen kartoitus- ja arviointityötä Pohjois-Ruotsin alueella.

Professori Paulickin tutkimukset ovat kohdistuneet vulkaaniseen toimintaan liittyviin geologisiin ilmiöihin. Yhtenä kohteena ovat olleet muun muassa merenalaisen sulan kiviaineksen ja hydrotermisten systeemien vuorovaikutusprosessit. Viime vuosina hän on tutkinut magmaattisten kupari-nikkeli-esiintymien muodostumista Skellefteån alueella ja kullan mineralisaatiota.

Pauliina Ulkuniemi markkinoinnin professoriksi

Kauppatieteiden tohtori Pauliina Ulkuniemi on nimitetty Oulun yliopiston liiketaloustieteen ja markkinoinnin professoriksi alana erityisesti yritysten välinen markkinointi 1.8.2015 alkaen.

Pauliina Ulkuniemi on väitellyt tohtoriksi Oulun yliopistossa vuonna 2003. Samasta vuodesta lähtien hän on toiminut apulaisprofessorina ja vuodesta 2011 lähtien määräaikaisena professorina Oulun yliopistossa. Ulkuniemi on myös Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun koulutusdekaani.

Professori Ulkuniemen tutkimusten pääalue on yritysten välinen markkinointi erityisesti vuorovaikutuksen ja verkostoitumisen näkökulmasta. Hän on tutkinut markkinointia muun muassa teollisuudessa sekä palvelu- ja digitaalisessa liiketoiminnassa. Viime aikoina hän on keskittynyt tutkimaan, miten markkinatuntemusta voidaan lisätä ja digitalisaatiota hyödyntää palveluliiketoiminnan arvonlisäyksessä.

Minna Pikkarainen Connected health -professoriksi

Filosofian tohtori Minna Pikkarainen on aloittanut Oulun yliopiston ja VTT:n yhteisenä Connected health -tutkimusprofessorina 1.8.2015. Yhteisprofessuuri sijoittuu Oulun yliopiston Centre for Health and Technology (CHT) -keskukseen.

Minna Pikkarainen on väitellyt tohtoriksi Oulun yliopistosta 2008 aiheenaan ohjelmistokehitysprosessin parantaminen hyödyntäen ketteriä ohjelmistokehitysmenetelmiä ja CMMI-mallin käytäntöjä.

Pikkaraisella on monipuolinen kokemus kansainvälisestä tutkimuksesta ja yritysyhteistyöstä. Ennen Connected health -professuuriaan hän on työskennellyt VTT:ssä johtavana tutkijana ja yritysten liiketoiminnan kehittäjänä EIT ICT Labsissa, jossa hän muun muassa oli edistämässä suomalaisten start up -yritysten pääsyä kansainvälisille markkinoille.

Pikkarainen on työskennellyt myös teknologiateollisuuden innovaatioiden kaupallistamiseen keskittyvässä Sirris-tutkimuskeskuksessa Brysselissä, Institute Mines Telecomilla Pariisissa ja Lero-tutkimuskeskuksessa  Irlannissa.

Connected Health -aihealueen tutkimus- ja innovaatiotoiminta tähtää yksilöllisten terveys- ja hyvinvointiratkaisujen kehittämiseen. Tutkimusprofessori toimii projektinjohdollisissa tehtävissä Oulun yliopiston tutkimusryhmien ja VTT:n kanssa.

Uusi professori vastaa myös tutkimuksen kehittämisestä OuluHealth-ekosysteemin toimijoiden sekä kansallisten ja kansainvälisten terveydenhoitoalan toimijoiden ja yritysten kanssa. Tutkimuksen painopiste tulee olemaan yksilöllisiä hyvinvointitietoja hyödyntävien palveluiden ja palveluekosysteemin rakentamisessa sekä uusien yksilölliseen hyvinvointitietoon perustuvien liiketoiminta- ja prosessimallien luomisessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs