Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Professori Per-Edvin Persson Heurekan kunniajäseneksi

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Professori Per-Edvin Persson Heurekan kunniajäseneksi

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 09:05
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskussäätiön hallitus on nimittänyt tiedekeskus Heurekan entisen johtajan, professori Per-Edvin Perssonin Heurekan kunniajäseneksi. Perssonista tuli Heurekan 29. kunniajäsen.

Persson teki pitkän uran Heurekan johtajana ja ansioitui monissa luottamustehtävissä tiedekeskusalalla kansainvälisesti. Persson jäi eläkkeelle Heurekan toiminnanjohtajan tehtävästä 1.9.2013 oltuaan tiedekeskuksen johtajana vuodesta 1991 alkaen. Sitä ennen hän toimi Heurekan tieteellisenä johtajana vuosina 1987–1991.

”Heureka tekee tärkeää työtä kansakunnan tulevaisuuden vahvistamiseksi. Heureka on aina ollut sydäntäni lähellä ja sen vuoksi olen erityisen iloinen minulle osoitetusta suuresta kunniasta”, sanoo uunituore Heurekan kunniajäsen.

Vuonna 1989 keväällä yleisölle avattu Heureka kehittyi Perssonin johdolla kansainvälisesti arvostetuksi tiedekeskukseksi, joka tunnetaan alalla innovatiivisista vuorovaikutteisista näyttelyistään. Kansainvälinen tiedekeskusliitto Association of Science-Techonology Centers (ASTC) arvioi vuonna 2013 tehdyssä vertaisarvioinnissa tiedekeskus Heurekan yhdeksi maailman parhaimmista tiedekeskuksista. Heureka on Suomen suosituimpia vapaa-ajankohteita, jossa vierailee vuosittain noin 300 000 kävijää. Muualla maailmassa Heurekan näyttelyitä on nähnyt kaikkiaan noin 24 miljoonaa tiedekeskusvierailijaa.

Perssonilla on ollut useita luottamustoimia tiedekeskusalalla. Hän on toiminut muun muassa Pohjoismaisen tiedekeskusliiton puheenjohtajana (1987–1991), Euroopan tiedekeskusliiton puheenjohtajana (ECSITE, Bryssel, 1997–1998) ja Kansainvälisen tiedekeskusliiton puheenjohtajana (ASTC, Washington, 2004–2005). Persson on ollut lisäksi Euroopan tiedekeskusliiton hallituksen jäsen vuosina 1991–2001, ja hänet valittiin hallitukseen uudestaan vuosiksi 2007–2013. Persson oli myös Kansainvälisen tiedekeskusliiton hallituksen jäsen 1993–2007. Hän aloitti tiedekeskusalan maailmankongressien tradition ja toimi ensimmäisen tiedekeskusten maailmankongressin puheenjohtajana Vantaalla Heurekassa vuonna 1996.

 

Lisätietoja:
Heurekan toiminnanjohtaja Anneli Pauli, puh. 040 9015 330, anneli.pauli@heureka.fi

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs