Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Poronhoito ja maankäyttö puhuttavat Rovaniemellä lokakuussa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Poronhoito ja maankäyttö puhuttavat Rovaniemellä lokakuussa

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2014 klo 10:24
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Poronhoitoa ja maankäyttöä tarkastellaan monesta eri näkövinkkelistä Rovaniemellä, kun asiantuntijat ympäri Pohjoismaita kokoontuvat porotalousseminaariin Arktikumille 19.- 21. lokakuuta 2014. Ohjelmassa esitellään uusinta tutkimustietoa ja vaihdetaan kokemuksia poronhoidosta tutkimuksen, opetuksen, viranomaisten ja käytännön toimijoiden välillä. Kansainvälisessä seminaarissa on tarkoitus edistää porotaloutta koskevaa tutkimusta ja käydä vuoropuhelua eri toimijoiden kesken.

”Seminaarin pääaiheena on porotalouteen ja poronhoitoalueen maankäyttöön liittyvät kysymykset Pohjoismaissa. Seminaarissa käsitellään myös muita aiheita, kuten poronhoidon ekologiaa, poron hyvinvointia ja poronhoidon kulttuurisia kysymyksiä”, kertoo erikoistutkija Päivi Soppela Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta.

”Yksi seminaarin sessioista käsittelee porotalouden paikkatietojärjestelmän hyödyntämistä Suomessa. Paikkatietoa voidaan hyödyntää monin tavoin maankäytön ja porotalouden suunnittelussa”, kertoo ryhmäpäällikkö Kari Oinonen Suomen ympäristökeskuksesta. Hän toimii tutkijana Suomen ympäristökeskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen POROT-hankkeessa, jonka lopputuloksia esitellään seminaarissa.

Seminaarin järjestää pohjoismaisten maataloustutkijoiden yhdistyksen (NJF) vastikään perustama porotalousjaosto yhteistyössä Lapin yliopiston Arktisen keskuksen, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Muita yhteistyötahoja ovat Paliskuntain yhdistys, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Swedish Agricultural University ja Norwegian University of Life Sciences. Seminaari on englanninkielinen.

"Reindeer herding and land use management – Nordic perspectives ” seminaarin verkkosivut ja ilmoittautumiset:
www.ulapland.fi/njf2014

Lisätietoja:

Erikoistutkija Päivä Soppela, Arktinen keskus

puh. 0400 138 805

paivi.soppela(at)ulapland.fi

Erikoistutkija Jouko Kumpula, RKTL

puh. 0400 163 073

jouko.kumpula(at)rktl.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs