Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Pimeä maailmankaikkeus valtaa Heurekan planetaarion

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Pimeä maailmankaikkeus valtaa Heurekan planetaarion

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 12:52
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE

4.2.2015

Pimeä maailmankaikkeus valtaa Heurekan planetaarion

Heurekan planetaarion uutuuselokuva Pimeä maailmankaikkeus vie katsojat maailmankaikkeutta koskevien tutkimusten tuloksien ja havaintojen pariin.

Elokuvassa esitetään katsojille maailmankaikkeuden tutkimuksen viimeaikaiset dramaattiset edistysaskeleet ja käydään läpi kosmologian tulevaisuuden näkymiä. Katsojat pääsevät tutustumaan pimeän energiaan – voimaan, joka kiihdyttää maailmankaikkeuden laajenemista. Elokuva tarkastelee tutkimuksen uuden ajan alkamista. Yhä suuremmat laitteet sekä maassa että avaruudessa paljastavat aiemmin tuntemattomia asioita kosmoksestamme. Pimeä maailmankaikkeus -planetaarioelokuva kertoo niistä ratkaisevista hetkistä, jotka ovat tuoneet meille uutta tietoa maailmankaikkeudesta. Samalla saamme nähdä pilkahduksen avaruustutkimuksen jännittävästä tulevaisuudesta.

Elokuvan on tuottanut American Museum of Natural History. Käsikirjoituksesta vastaa Timothy Ferris, musiikista Robert Miller ja ohjauksesta Carter Emmart. Elokuvan alkuperäisen version (Dark Universe) englanninkielisenä kertojana on Neil deGrasse Tyson. Muilla kielillä kertojina toimivat Tuomo Holopainen (suomi), Pekka Yli-Marttila (ruotsi) ja Viktor Drevitski (venäjä). Elokuvan kesto on 22 minuuttia.

Interaktiivinen esitys Avaruuden ikkunat

Heurekan planetaariossa esitetään helmikuun ajan pelkästään uutuuselokuvaa Pimeä maailmankaikkeus. Maaliskuussa ohjelmistoon palaa toiseksi elokuvaksi viime vuonna Suomessa ensi-iltansa saanut Avaruusteknologia arjessamme. Maaliskuun aikana yleisön on mahdollista nähdä planetaariossa lisäksi lauantaisin interaktiivinen innoittajan vetämä ohjelma Avaruuden ikkunat. Lisätietoja elokuvista ja niiden esitysajat löytyvät Heurekan verkkosivuilta www.heureka.fi.

Pimeä maailmankaikkeus (Dark Universe/Det mörka universumet) Heurekan planetaariossa 3.2.2015 alkaen. Elokuvaa esitetään yleisölle joka päivä.

 

Toimittajat ovat tervetulleita katsomaan uutuuselokuvan Heurekaan. Käynnistä voi sopia etukäteen markkinointipäällikkö Heli Seppälän kanssa, puh. 040 901 5219, heli.seppala@heureka.fi

Lisätietoja:
Teatteripäällikkö Kai Santavuori, puh. 040 901 5345, kai.santavuori@heureka.fi

tai Heurekan verkkosivuilta http://www.heureka.fi/fi/planetaario

Elokuvan traileri: http://www.heureka.fi/fi/pimea-maailmankaikkeus-traileri

Kuvia: http://img.materialbank.net/NiboWEB/heureka/showCartPublicContent.do?uuid=6830542&random=377293&lang=fi

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 280 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs