Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailuissa liikutaan tiedemies-tutkimusmatkailija Pehr Kalmin jalanjäljissä

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailuissa liikutaan tiedemies-tutkimusmatkailija Pehr Kalmin jalanjäljissä

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 17:02
Julkaisija: Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Turussa järjestetään ensi viikonloppuna 5.–6.3. partiotaitojen suomenmestaruuden talvikilpailut Vestigatio Kalmia. Kilpailua inspiroi Suomen ensimmäisen kansainvälisesti tunnetun tiedemiehen ja tutkimusmatkailijan, kasvitieteen isän Carl von Linnén oppilaan ja työtoverin, Turun akatemian professorin Pehr Kalmin syntymän 300-vuotisjuhla. Kisavartiot pääsevätkin ottamaan mittaa keskinäisestä etevyydestään partiotaitojaan eri tieteenaloille soveltaen, hoksottimensa ja sinnikkyytensä koetukselle laittaen.

Kilpailemaan saapuu noin 300 partiolaista ympäri valtakunnan, 12-vuotiaasta aina aikuisiin kisakonkareihin. Toimitsijoina ahkeroi melkein toinen mokoma. Nuorimmille partiolaisille kilpailu on yksipäiväinen ja muille kaksipäiväinen, ja se käydään lauantain osalta hiihtäen ja sunnuntain osalta jalan. Vestigatio Kalmia näkyy ja kuuluu niin Turun alueen metsämaastoissa kuin aivan kaupungin ytimessäkin.

Vestigatio Kalmia nautti arvovaltaista suojelua, sillä toinen kuuluisa tieteilijä, tähtitieteen emeritusprofessori ja entinen meripartiolainen Esko Valtaoja toimii kilpailun virallisena suojelijana. “Mikä sen parempi symboli ihmisyydellemme kuin partiotaitokisat joukkueineen? Toinen toistaan haastavampia käden, pään, ja sydämen taitoja sekä myös yhteistyökykyä vaativia tehtäviä viisaalle, kätevälle, leikkivälle ja mokaavalle ihmiselle”, Valtaoja luonnehtii partiotaitokilpailuja.

Lehdistö on lämpimästi tervetullut kahvi- ja infotilaisuuteen kilpailukeskukseen Pallivahan kirkolle sekä seuraamaan avajaisia ja lähtötehtävää lauantaiaamuna 5.3. Juttuja tai haastatteluja kisasta on mahdollista tehdä myös ennen kisaviikonloppua tai muulloin kisaviikonlopun aikana, mutta sovithan siinä tapauksessa asiasta tiedotuspäällikkö Pauliina Hartzellin kanssa. Tarkemmat kellonajat ja muut tiedot löytyvät liitteenä olevasta Vestigatio Kalmian käsiohjelmasta. Vieraile myös Vestigatio Kalmian verkkosivulta vestigatiokalmia.ptkis.at.

Vestigatio Kalmian järjestää Lounais-Suomen Partiopiiri ja kaakkois-Turun alueen yhdeksän lippukuntaa.

Yhteydenotot:

Pauliina Hartzell
tiedotuspäällikkö
pauliina.hartzell@gmail.com
050 544 4017

Juha Nappu
kilpailunjohtaja
vestigatiokalmia@ptkis.at
040 500 5522

Liitetiedostot

Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin 136 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat ja mahdollisuus partiotoimintaan on partiopiirin kaikkien kuntien alueella.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on vapaaehtoista, kansainvälistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuntevat vastuun itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs