Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Palkitun näyttelyn loppuhuipennus Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Palkitun näyttelyn loppuhuipennus Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 07:44
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Parhaan yleisökokemuksen palkinnon saanut mielenterveysaiheinen Heureka tulee hulluksi -näyttely on esillä Vantaalla viimeistä viikonloppua. Kansainvälisen tiedekeskusliitto Association of Science-Technology Centersin (ASTC) myöntämä Roy L. Shafer Leading Edge for Visitor Experience 2014 -palkinto on tiedekeskusalalla erittäin arvostettu.

Heureka tulee hulluksi on ensimmäinen mielenterveysaiheinen tiedekeskusnäyttely ja se on tuotettu yhteistyössä kahden muun tiedekeskuksen kanssa. Näyttely on esillä Heurekassa enää sunnuntaihin 21.9.2014 asti, jonka jälkeen se siirtyy Lissaboniin ja sieltä edelleen Pariisiin.

Näyttelyn tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta omasta mielenterveydestään. Näyttelyllä Heureka haluaa herättää myös keskustelua mielenterveydestä. Asia koskettaa niin yksilöä kuin koko yhteiskuntaakin.

Heureka tulee hulluksi -näyttelyn suunnitteluun osallistui laaja-alainen asiantuntijajoukko. Myös mielenterveyden häiriöistä kärsineet kokemusasiantuntijat antoivat merkittävän panoksen näyttelyn sisältöön. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Mielenterveyden keskusliitto ja Suomen mielenterveysseura.

Heureka tulee hulluksi näyttely on esillä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla su 21.9.2014 saakka.

Lisätietoa:
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi, puh. 040 9015 244
Näyttelytuottaja Heidi Ekelund, heidi.ekelund@heureka.fi, puh. 040 9015 213

Lisätietoa Roy L. Shafer Leading Edge Awards -palkinnoista:
http://www.astc.org/about/awards/leading_edge.htm

Lisätietoa Heureka tulee hulluksi -näyttelystä:
http://www.heureka.fi/fi/heureka-tulee-hulluksi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs