Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopiston kutsu: Arktisten alueiden ihmisten terveyttä tarkasteleva konferenssi alkaa

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kutsu: Arktisten alueiden ihmisten terveyttä tarkasteleva konferenssi alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 08:30
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Thule-instituutti
Tiedote ja kutsu 8.6.2015

Arktisten alueiden ihmisten terveyttä tarkasteleva konferenssi alkaa

16th International Congress on Circumpolar Health – Focus on Future Health and Wellbeing -konferenssi järjestetään Oulussa 8.–12.6.2015. Siihen osallistuu noin 350 terveysalan tutkijaa, asiantuntijaa ja ammattilaista kaikista arktisista maista ja Pohjoismaista. Terveyskonferenssissa käsitellään muutoksia pohjoisilla ja arktisilla alueilla ja niiden vaikutuksia ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita konferenssiin.

Konferenssin teemoja ovat mm. työhön sekä ympäristön- ja ilmastonmuutokseen liittyvät terveys- ja hyvinvointikysymykset, luonto ja terveys, matkailuun liittyvät terveyskysymykset, terveydenhuollon kehittäminen, älykkäät terveysteknologiat (e-health) ja terveysalan koulutuksen verkostoyhteistyö arktisella alueella.

Konferenssin pääpuhujat ovat pohjoisten terveyskysymysten kansainvälisiä huippuasiantuntijoita, kuten  pohjoisten alueiden saasteiden ympäristö- ja terveysvaikutusten tutkija Jon Øyvind Odland Norjasta,  infektiotautien asiantuntija Alan Parkinson Yhdysvalloista ja arktisen alueen inhimillisen kehityksen raportin pääkirjoittaja Joan Nymand Larsen Islannista. Lisäksi käsitellään Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa tehtäviä väestön pitkän ajan seurantatutkimuksia (kohorttitutkimukset) sekä alkuperäiskansojen hyvinvointi- ja terveyskysymyksiä.

Konferenssista vastaa Nordic Society for Circumpolar Health ja paikallisena järjestäjänä toimii Oulun yliopiston Thule-instituutti yhdessä Rokua Health & Span ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Arja Rautio, konferenssin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Arktisen lääketieteen keskus, Thule-instituutti, Oulun yliopisto, puh. 0294 483569

Haastattelujärjestelyt: suunnittelija Pirjo Taskinen, Thule-instituutti, puh. 0294 483562

sähköpostit: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Konferenssin ohjelma verkko-osoitteessa: http://icch16.oulu.fi/

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs