Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Ilmakitaransoiton MM-kisojen yhteistyö huipentui opiskelijafinaaliin

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Ilmakitaransoiton MM-kisojen yhteistyö huipentui opiskelijafinaaliin

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 13:58
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu
Tiedote 19.5.2015

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Ilmakitaransoiton MM-kisojen yhteistyö huipentui opiskelijafinaaliin

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun strategisen markkinoinnin kurssin opiskelijat ovat kevään aikana suunnitelleet Oulussa pidettävien Ilmakitaransoiton MM-kisojen tulevaisuutta osana opintojaan. Kurssi huipentui kilpailuun, jossa kolme parasta opiskelijaryhmää pääsivät esittämään ideansa Ilmakitaransoiton MM-kisojen taustaorganisaatiolle.  

Voittajajoukkue keskittyi työssään kisakonseptin kehittämiseen Ranskassa. He ehdottivat muun muassa yhteisbrändäystä ranskalaisten kaupunkien ja tapahtumien kanssa, innovatiivisia vaatetusalan tuotelaajennuksia ja uusia kohderyhmiä. Suomalaisista, ranskalaisista ja unkarilaisista opiskelijoista koostunut Freshers-niminen ryhmä piti kurssityötä vaativana mutta mielenkiintoisena kokemuksena:

”Ilmakitara ei ole mikään helpoin markkinoitava kohde ja uskottavien ideoiden kehittely on ollut haastavaa. Teimme paljon työtä, mutta ryhmässä toimiminen oli myös todella antoisaa. Olemme oppineet toisistamme vähintään yhtä paljon kuin kurssin teemasta, strategisesta markkinoinnista. Koimme kurssin kokonaisuutena erittäin antoisaksi, sillä oli kiinnostavaa päästä hyödyntämään oppimaamme teoriaa kurssityössä. Toivomme, että työstämme on yhtä paljon iloa MM-organisaatiolle kuin ryhmällemme”, kertoo ryhmän jäsen Tatu Widerholm.  

Tapahtuman tuottajien Susanna Kyllösen ja Hanna Jakun lisäksi raadissa toiminut BusinessOulun projektipäällikkö Soile Pitkänen kehui opiskelijoiden ideoita:

”Opiskelijoiden kurssityöt olivat innovatiivisia ja keskittyivät juuri niihin asioihin, joita tulisi kehittää. Mielenkiintoisia liiketoimintamalleja pienellä riskillä ja hyvillä kasvun mahdollisuuksilla. Lisäksi aivan uudenlainen valikoima keinoja lisätä tapahtuman tunnettuutta useita medioita käyttäen.”

Seuraavaksi finalistit pääsevät toteuttamaan ideoitaan Ilmakitaransoiton MM-kisaorganisaatiolle suoritettavassa markkinoinnin harjoittelussa. Kurssin vetäjän, tutkijatohtori Ilkka Ojansivun mukaan tämä on tärkeä palkinto tehdystä työstä:

”On tärkeää opettaa markkinoinnin teorioita mutta myös tarjota opiskelijoille mahdollisuus viedä teoriat käytäntöön. Tämä motivoi opiskelijoita ja saa heidät suhtautumaan kriittisesti omaan työhönsä; heidän on pystyttävä seisomaan sanojensa ja teorioidensa takana.”

Ilmakitaransoiton MM-kisat juhlivat 20-vuotistaivaltaan tulevana kesänä. Kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa.

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu on kauppatieteellisen alan aidosti kansainvälinen tutkimus- ja koulutusyksikkö. Sen tutkimuksen ja opetuksen korkea laatu on tunnustettu arvostetulla AACSB akkreditoinnilla, jonka saavuttaa vain 5 % maailman kauppakorkeakouluista.

Lisätietoja:

tutkijatohtori Ilkka Ojansivu, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, puh. 044 3072449, ilkka.ojansivu@oulu.fi

Air Guitar Producer Susanna Kyllönen, puh. 044 328 0563, susanna@airnestprod.com

Voittajaryhmän jäsen Tatu Widerholm, puh. 050 5880620, tatu.widerholm@hotmail.com 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs