Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopistolle 150 000 euron lahjoitus Partneralta

Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle 150 000 euron lahjoitus Partneralta

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 10:56
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 28.8.2015

Partnera lahjoittaa 150 000 euroa Oulun yliopistolle

Oululainen sijoitusyhtiö Partnera Oy on tehnyt merkittävän lahjoituksen Oulun yliopistolle. Yhtiö on päättänyt osallistua yliopiston varainhankintaan tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana yhteensä 150 000 eurolla. Vuosittainen lahjoitus on näin 50 000 euroa.

Partneran va. toimitusjohtaja Sami Mäentausta kertoo, että yhtiö on kohdentanut lahjoituksensa Oulun yliopiston kauppakorkeakoululle. Partneran toivomuksena vielä on, että kauppakorkeakoulu käyttäisi summan erityisesti kaupallistamisen opetukseen ja tutkimukseen.

”Olemme omassa toiminnassamme seuranneet suurta joukkoa pohjoissuomalaisia yrityksiä. Täällä on kansainvälisen huipputason teknologista osaamista, joka tuottaa hienoja ideoita ja innovaatioita. Näiden kaupallistamisessa kohdataan usein haasteita. Tähän pulmaan toivomme yliopiston tuovan ratkaisuja ja sitä työtä haluamme omalta osaltamme tukea”, hän toteaa.

Partneran hallituksen puheenjohtaja Matti Jaakola huomauttaa, että Partneran strategiana on tehdä sijoituksia kasvaviin, kilpailukykyisiin ja kannattaviin yrityksiin sekä toimia näissä aktiivisena omistajana. Samalla yhtiön tavoitteena on luoda elinvoimaa ja kilpailukykyä niihin yhtiöihin ja verkostoihin, joissa se on mukana.

”Lahjoitus Oulun yliopistolle sopii hyvin strategiaamme. Sitä voi pitää sijoituksena, joka ajan mittaan kehittää tälle alueelle entistä paremmin menestyviä yrityksiä”, hän kuvailee.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki kiittää Partneraa lämpimästi luottamuksesta ja luonnehtii lahjoitusta hienoksi panostukseksi yliopiston varainhankintakampanjaan.

”Lahjoitus on myös erityisen ajankohtainen, sillä vuosi 2015 on Oulun yliopistossa yrittäjyyden teemavuosi. Haluamme tuoda yrittäjyyttä esille realistisena ja houkuttelevana uravaihtoehtona. Varmaa on, että muuttuvilla työmarkkinoilla yhä useampi yliopistosta valmistuneista tulee työllistämään itsensä yrittäjänä tai menee töihin alkuvaiheessa olevaan yritykseen”, hän sanoo.

Yrittäjyyden ja innovaatioiden tukeminen tulee näkymään entistä enemmän Oulun yliopiston opetustarjonnassa, tutkimuksessa sekä liikeidean tai tuotteen kehittämisessä auttavina palveluina.

Valtio maksaa yliopistojen keräämille lahjoituksille vastinrahan, joka on kolme kertaa lahjoitusta suurempi. Näin Partneran lahjoitus tietää yhdessä vastinrahoituksen kanssa Oulun yliopistolle kaikkiaan 600 000 euron suuruista summaa.

Oulun yliopiston Tule kasvamaan kanssamme -varainhankintakampanjaan voi tutustua ja osallistua muun muassa yliopiston verkkosivujen kautta osoitteessa http://www.oulu.fi/varainhankinta.

Lisätiedot:

Partnera Oy, hallituksen puheenjohtaja Matti Jaakola, p. 040 553 0883, matti.jaakola@partnera.fi

va. toimitusjohtaja Sami Mäentausta, p. 040 726 3249, sami.maentausta@partnera.fi

Oulun yliopisto, viestintäjohtaja Marja Jokinen, p. 0294 484083, marja.jokinen@oulu.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs