Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopistolle 1,5 miljoonan euron lahjoitus Teknologiateollisuudelta

Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle 1,5 miljoonan euron lahjoitus Teknologiateollisuudelta

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2015 klo 11:50
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 20.11.2015

Oulun yliopistolle 1,5 miljoonan euron lahjoitus Teknologiateollisuudelta

Teknologiateollisuus ry lahjoittaa 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopistolle. Yhdessä valtion vastinrahoituksen kanssa lahjoituksen arvo nousee 6 miljoonaan euroon.

Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan Oulun yliopistolla on painopistealueina useita teknologiateollisuudelle tärkeitä osaamisalueita.

”Erityisesti haluamme tässä yhteydessä nostaa esille Oulun yliopiston keskeisen roolin kestävän kaivannaisteollisuuden, metallien jalostuksen ja materiaaliteknologian tutkimuksessa, innovaatioyhteistyössä ja osaajien saatavuuden varmistamisessa Suomessa”, toimitusjohtaja Jorma Turunen kertoo.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki on erityisen iloinen, että myös monitieteinen yliopisto on saanut merkittävän lahjoituksen teknologiateollisuuden keskeiseltä vaikuttajataholta.

”Se osoittaa, että Oulun yliopiston monitieteistä kokonaisuutta, jossa tekniikan alan koulutus, tutkimus, innovaatiotoiminta sekä yhteistyö yritysten kanssa ovat merkittävässä roolissa, arvostetaan Suomessa. Olemme tästä tunnustuksesta ja lahjoituksesta todella kiitollisia”, Niinimäki sanoo. 

Teknologiateollisuus ry teki kaikkiaan yhteensä 11 M€ lahjoituksen yliopistoille. 11 miljoonan euron lahjoituksesta Aalto-yliopisto sai 5 miljoonaa euroa, Tampereen teknillinen yliopisto 3 miljoonaa euroa ja Oulun yliopisto sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto molemmat 1,5 miljoonaa euroa.

Oulun yliopiston varainhankintakampanjassa on koossa tällä hetkellä 4,4 miljoonaa euroa. Tavoitteena on saavuttaa vähintään 6 miljoonaa euroa vuoden 2017 heinäkuuhun mennessä.

Lisätietoja:

yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopisto, puh. 0294 484 026

viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Oulun yliopisto on kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, joka rakentaa tulevaisuuden uutta osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin.

Tulevaisuuden osaaminen on uuden tiedon löytämistä, hyödyntämistä ja soveltamista. Oulun yliopisto tutkii ihmistä ja kulttuureja muuttuvassa elinympäristössä sekä uuden teknologian mahdollisuuksia ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi. Oulun yliopisto on pohjoisuuden monitieteinen asiantuntija.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs