Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopisto tiedottaa: Kantasoluhoitojen mahdollisuudet Tiedepäivän teemana

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto tiedottaa: Kantasoluhoitojen mahdollisuudet Tiedepäivän teemana

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 10:27
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Lääketieteellinen tiedekunta
Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta
Tiedote 4.2.2015

Kantasoluhoitojen mahdollisuudet Tiedepäivän teemana

Suomalaiset huippututkijat keskustelevat kantasoluhoitojen tulevaisuuden mahdollisuuksista Oulun yliopiston Kontinkankaan kampuksen Tiedepäivässä 17.2.2015.

Kontinkankaan kampuksen perinteiseen Tiedepäivään saapuu puhujiksi eturivin suomalaisia kantasolututkijoita akateemikko Irma Thesleffin johdolla.  Muut kutsutut puhujat ovat professori Katriina Aalto-Setälä Tampereen yliopistosta, professori Timo Otonkoski Helsingin yliopistosta ja professori Heikki Ruskoaho Helsingin yliopistosta.  

Aalto-Setälä on erikoistunut kehittämään kantasolutekniikoiden avulla sydänsairauksien tutkimusmalleja, joita voidaan käyttää esimerkiksi kehitettäessä uusia rytmihäiriölääkkeitä. Ruskoaholla on mittava historia sydämen vajaatoiminnan tutkimuksessa ja hän on nyt keskittynyt tutkimuksessaan sydämen kantasoluihin ja lääkekehitykseen. Timo Otonkosken tutkimusalana on selvittää haiman kantasolujen mahdollisuuksia diabeteksen hoidossa. Akateemikko Thesleff on hampaiden kehittymisen johtavia tutkijoita maailmassa.

Esitelmiensä lisäksi kutsutut tutkijat osallistuvat paneelikeskusteluun kantasolujen kliinisistä mahdollisuuksista. Keskustelua johtaa professori Petri Lehenkari Oulun yliopistosta.

Perinteisesti ennen Pohjolan Lääkäripäiviä (18.–20.2.2015) pidettävä Tiedepäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan yhteistyönä.

Lisätietoja:
professori Mika Rämet, Tiedepäivä 2015 johtokunnan puheenjohtaja, puh. 050 433 6276, mika.ramet@oulu.fi

Liitteenä ohjelma (pdf)

 

Liitetiedostot

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs