Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopisto ja Intelligent Community Forum aloittavat tutkimusyhteistyön

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja Intelligent Community Forum aloittavat tutkimusyhteistyön

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2014 klo 11:01
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, tuotantotalous
Tiedote 17.10.2014

Oulun yliopisto ja Intelligent Community Forum aloittavat tutkimusyhteistyön

Intelligent Community Forum (ICF) ja Oulun yliopisto käynnistävät yhteistyön tutkiakseen innovaatioalustoja ja innovatiivisia menettelytapoja kolmessa ICF:n huipputason älykkäässä yhteisössä maailmanlaajuisesti.

Tutkimusyhteistyö liittyy Business Ecosystems and Platforms for Innovations (BECSI) -innovaatiotutkimushankkeeseen, jonka toteuttavat yhteistyössä Oulun yliopisto, VTT ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Älykkäiden yhteisöjen tutkimus toteutetaan kolmessa kaupungissa, Taiwanin Taichungissa, Alankomaiden Eindhovenissa ja Oulussa. Tutkimus perustuu useiden tietolähteiden ja tutkimusmenetelmien yhdistämiseen sisältäen esimerkiksi ICF:n vertailuaineiston ja BECSI- projektitiimin tapaustutkimukset ko. kaupungeista. Tutkimuksessa selvitetään älykkäiden yhteisöjen roolia innovaatioalustana ja paikallisten innovaatioekosysteemien toimijana.

Oulu ja Oulun yliopisto ovat esillä uudessa Intelligent Community Forumin kolmen perustajan kirjoittamassa kirjassa Brain Gain: How Innovative Cities Create Job Growth in an Age of Disruption. Siinä tarkastellaan, miten 17 yhteisöä toimivat käsitellessään maailmantalouden mullistusta.

Oulussa on keskitytty koulutukseen ja tutkimukseen, joista esimerkkinä on useiden huippuyksiköiden perustaminen. Robert Bell, Brain Gain -kirjan pääkirjoittaja, kirjoittaa Oulun huippuyksiköistä seuraavasti: “The Center for Internet Excellence is a project of the highly respected University of Oulu that aims to create the next generation of Web interface, converting the point- and-click workings of today’s Web to the kind of immersive environment found in video games. The Center for Wireless Communications created in 1995, has produced a steady stream of “firsts”. The outcomes show us… not just what education might be, but what it can become.”

Intelligent Community Forum ICF on 126 kaupungin ja alueen muodostama maailmanlaajuinen liike. ICF tutkii ja edistää maailman älykkäiden yhteisöjen parhaita käytänteitä tarttua tieto- ja viestintäteknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin ja sopeutua niiden asettamiin vaatimuksiin. Auttaakseen yhteisöjä rakentamaan menestyviä talouksia, ratkaisemaan sosiaalisia ongelmia ja vahvistamaan paikallisia kulttuureja ICF toteuttaa tutkimusta, isännöi tapahtumia, julkaisee kirjoja ja tuottaa korkean profiilin vuotuisen kansainvälisen Intelligent Community Awards -ohjelman. ICF on saanut tunnustusta vuonna 2014 Yhdysvaltojen kauppaministeriöltä toimintamallistaan, joka pyrkii luomaan joustavamman ja nopeammin reagoivan järjestelmän kehittää työvoimaa vastaamaan työnantajien tarpeisiin 2000-luvulla.

Oulun yliopisto on kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, joka rakentaa tulevaisuuden uutta osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Vuonna 1958 perustettu, 16 000 opiskelijan ja 3000 työntekijän muodostama tutkimus- ja koulutusyhteisö on Suomen monitieteisimpiä ja suurimpia yliopistoja.

Tulevaisuuden osaaminen on uuden tiedon löytämistä, hyödyntämistä ja soveltamista. Oulun yliopisto tutkii ihmistä ja kulttuureja muuttuvassa elinympäristössä sekä uuden teknologian mahdollisuuksia ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi.

Mediayhteydet, Oulun yliopisto:

Janne Härkönen, tohtoritutkija, Oulun yliopisto, tuotantotalous, puh. +358 (0)294 487 805, sähköposti: janne.harkonen@oulu.fi

Mediayhteydet, Intelligent Community Forum:

Matthew Owen, Communications Director, Intelligent Community Forum, puh. 001-646-291-6166 (x105) or +1 212-249-0624, sähköposti: mowen@intelligentcommunity.org

Paul Brent, Senior Communications Specialist, market2world communications inc., puh 001-613-256-3939, sähköposti: paul@market2world.com

Lisätietoja:

BECSI-tutkimushanke: http://becsi.fi/project-overview/

Intelligent Community Forum: www.intelligentcommunity.org

Oulun yliopisto: www.oulu.fi/yliopisto

 

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs