Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oske-ohjelma päättyy – kärkiteemojen kehittäminen jatkuu Mikkelin seudulla

Miktech Oy

Oske-ohjelma päättyy – kärkiteemojen kehittäminen jatkuu Mikkelin seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 29.11.2013 klo 08:29
Julkaisija: Miktech Oy

Valtakunnallinen OSKE-ohjelma päättyy vuoden 2013 lopussa. Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen peijaisissa tiistaina 26.11.2013 tarkasteltiin sekä Osken toiminnalla saavutettuja tuloksia että kehittämistyön tulevaisuutta Mikkelin seudulla. Ohjelman päättyessä työ kärkiteemojen parissa jatkuu.

Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toiminta on vaikuttanut vuosina 2003–2013 monipuolisesti alueen kehittymiseen: Osken tuella on mm. luotu 7 uutta yritystä ja toteutettu noin 100 T&K-hanketta. Saavutuksiin kuuluu myös paikallisten bioenergian ja ympäristöturvallisuuden miniklustereiden luominen sekä ALD-teknologian, teollisten prosessien ja sovellusten systemaattinen tukeminen. Oske on toiminut Mikkelin seudulla mm. verkottajan roolissa, seudun kehittämistyön kärkien määrittelemisessä sekä neutraalina yhteistyön koordinoijana erilaisissa kehittämishankkeissa. Mikkelin seudun Oske on kuulunut kahteen valtakunnalliseen klusteriin, Nanoteknologia ja Uusiutuva metsäteollisuus. Enimmillään Osken toimintaan on osallistunut vuositasolla noin 120 yritystä.

Asiakasyritysten näkökulmasta Osken rooli verkottajana on ollut merkittävä, toteaa Environics Oy:n teknologiaosaston johtaja Osmo Anttalainen. – Meidän kannaltamme äärimmäisen tärkeää on ollut myös Turva- ja materiaaliteknologian innovaatiokeskus Tuman kehittäminen, minkä myötä saimme käyttöön tarpeisiimme räätälöidyt liiketilat.

Mikkelin Ammattikorkeakoulun materiaalitekniikan tutkimusjohtaja Martti Kemppinen korostaa Osken merkitystä pienten hankkeiden rahoituksessa. – Rahoituksen saaminen pieniin tutkimushankkeisiin on työlästä, mutta Oske on tarjonnut tähän toimivan väylän. Pienet projektit poikivat uusia projekteja, ja saattavat johtaa myös mittaviin Tekes-hankkeisiin, Kemppinen toteaa.

Kärkiteemojen kehittäminen jatkuu, vaikka kehittämistyön rahoitusmekanismit nyt muuttuvat. Selkänojaa saadaan maakuntaohjelmasta, toteaa vt. maakuntajohtaja Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitosta. – Vetovoimainen elinkeinoelämä, hyvä toimintaympäristö sekä aluetalouden vahvistaminen ovat mukana maakuntaliiton visiossa. Samat teemat toistuvat maakuntaohjelmassa. Oskessa on perusrahoituksen turvin tehty hyvää työtä, verkotettu yrityksiä ja osaajia, juostu kokoon kehittämishankkeita ja kehitetty TKI-ympäristöjä. Tätä työtä on toteutettu maakunnan EU-ohjelmarahoituksella, ja myös tulevalla ohjelmakaudella innovaatiotoimintaa rahoitetaan EU-ohjelmasta. Oskessa luotua hyvää pohjaa voidaan edistää myös mm. Innovatiiviset kaupungit -ohjelmassa hankekumppanuuksien kautta sekä Tekesin kansallisella tutkimusrahoituksella. Jatkossa toivoisin, että kehittämistyössä mukana olevaa yrityspohjaa saataisiin edelleen laajennettua, Koskinen toteaa.

Lisätiedot:

Juha Kauppinen, kehitysjohtaja, Miktech Oy, 0440 361 616, juha.kauppinen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Mikkelin seudun Osaamiskeskus toimii Etelä-Savossa ja erityisesti Mikkelin seudulla sekä Nanoteknologian ja Uusiutuvan metsäteollisuuden valtakunnallisissa osaamisklustereissa. OSKE-ohjelma on työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima ja alueiden kehittämislain mukainen määräaikainen erityisohjelma. Mikkeli seudun Osaamiskeskuksen perusrahoituksen muodostavat Työ- ja elinkeinoministeriön, Mikkelin kaupungin ja seudun rahoitus sekä maakunnan kehittämisraha, jonka myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs