Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ortodoksimunkki Serafim kirjoittaa naiseudesta

Lasten Keskus

Ortodoksimunkki Serafim kirjoittaa naiseudesta

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2013 klo 15:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Serafim Seppälän uusin kirja Naiseus on syväluotaus jumalakuvan ja hengellisyyden naisellisiin piirteisiin. Kirjassa uskontoon liittyvä naiseuskeskustelu laajenee myös perinteisten tasa-arvokysymysten ulkopuolelle. Terveessä uskonnossa maskuliinisuus ja feminiinisyys ovat tasapainossa ja kummallakin on oma tilansa.

Serafim Seppälä matkaa feminiinisyyden ja kristillisen hengellisyyden alkulähteille. Hän käsittelee toinen toistaan kiinnostavampia kysymyksiä varhaiskirkon ja idän kirkon aatehistorian valossa. Tarkasteltavana ovat jumalakuva, naiseuden uudistuminen, hengellisyyden naiselliset kasvot ja kirkkoäidin rooli varhaiskristillisessä spiritualiteetissa. Näitä kysymyksiä peilataan myös keskiajan juutalaisuuteen, jossa feminiinisyys sai erilaisia, jopa radikaaleja ilmenemismuotoja.

”Tarjolla on ikään kuin variaatioita naiseuden melodiasta eri sävellajeissa ja erilaisten instrumenttien kombinaatioilla”, Serafim kirjoittaa esipuheessaan. ”Olen pyrkinyt käsittelemään aihepiiriä siten, ettei kenenkään tarvitsisi etsiä piilofeminismiä tai -sovinismia sieltä missä sellaista ei ole.”

 

Serafim Seppälä: Naiseus. Varhaiskristillisiä ja juutalaisia näkökulmia. 282 s. Kl 32.3/28.09. Kirjapaja 2013. ISBN 978-952-247-422-3. Ovh. 34,00

Serafim Seppälä (FT, s. 1970) on ortodoksinen pappismunkki, joka toimii systemaattisen teologian ja patristiikan professorina Itä-Suomen yliopistossa. Professori Seppälä on laaja-alainen kulttuurin ja hengellisyyden moniottelija. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Tie ylösnousemukseen (2006), Vapaus (2007), Araratista itään (2007), Kultainen Jerusalem (2008), Kauneus (2010), Valo jää (2011) ja Missä on liikaa, sieltä puuttuu jotakin (2012).

 

Lisätietoja: Serafim Seppälä, serafim@ort.fi tai Kirjapaja puh. 09 6877 450 / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi. 

 

Kirjan kansikuva täältä.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs