Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Olemme jokainen matkalla kohti vanhuutta

Lasten Keskus

Olemme jokainen matkalla kohti vanhuutta

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2013 klo 07:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Pirkko Siltalan teos Vanhuus tarkastelee vanhuutta yksilön elämänvaiheena.Teoksessa pohditaan: Millaista on olla vanha? Mihin vanhuus meitä haastaa? Ovatko heikkous ja voimien väheneminen yhteiskunnassamme häpeä?

Vanhuutta lähestytään helposti erilaisin stereotyyppisin määritelmin ja vanhuksia kohdellaan yhtenäisenä massana, vaikka vanhuus on aina yksilöllinen kokemus ja kukin vanhenee omalla ainutlaatuisella tavallaan.

 ”Jokainen vanhenee itse ja luo vanhuudelle omat merkityksensä. Vanhuus sisältää ja sallii erilaisia vaihtoehtoja ja muunnelmia. Toisaalta myös yhteiskunta, kulttuuri ja ajan elämä luonnehtivat ja määrittelevät vanhuutta”, Siltala kirjoittaa.

 Vanhuuden viisaus nousee elämän mielen ja tarkoituksen löytämisestä. Suuri inhimillinen kysymys yhteiskunnassamme on: kuinka kohtaamme vanhan ihmisen, kuinka sallimme hänen olla vanha?

 

Pirkko Siltala on psykoterapeutti, psykoanalyytikko ja filosofian lisensiaatti. Hän on kirjoituksissaan tarkastellut mm. masennuksen, luovuuden ja ruumiillisuuden kysymyksiä. Hän on julkaissut useita teoksia, mm. kirjan Nainen ja masennus (2006).

Pirkko Siltala: Vanhuus. Elämä haluaa tulla eletyksi. 156 s. Kl 14.62 Kirjapaja 2013. ISBN 978-952-247-433-9

Lisätietoja: Pirkko Siltala, pirkko.siltala@gmail.com tai Kirjapaja / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi.

 

Kirjan kansikuva  täältä.

Arvostelukappaleet: kvtilaus@kirjavalitys.fi

 

Huom! Kirjasta keskustelemassa 19.8. klo 18 Arkadia International Bookshopissa (Nervanderinkatu 11, 00100 Helsinki) tekijä ja Katriina Järvinen .

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs