Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ministeri Lenita Toivakka vieraili HAMKissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ministeri Lenita Toivakka vieraili HAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 15:10
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka avustajineen vieraili HAMKissa osana kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokousta Hämeenlinnassa. Ministeri oli toivonut kuulevansa osaamisen viennistä sekä biotaloudesta, jotka molemmat ovat hallitusohjelman keskeisiä painopisteitä.

Paikalla oli HAMKin asiantuntijoita kertomassa asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta. Tilaisuuden aluksi rehtori Pertti Puusaari esitteli HAMKia modernina korkeakoulutuksen uudistajana. Ministeri kiitteli strategiassa tehdyistä rohkeista valinnoista. Keskustelussa todettiin, että alueiden ainoilta korkeakouluilta edellytetään vahvaa otetta toimintansa kehittämisessä.

Ministeri Toivakka oli vakuuttunut siitä, että monialainen ja työelämäläheinen HAMK on vahva toimija osaamisen viennissä kumppaneidensa kanssa. HAMK tuottaa osaamista, jolla voidaan vastata globaaleihin haasteisiin, ajankohtaiseen maahanmuuttoon ja biotalouden kasvutavoitteisiin. Erityisenä HAMKin koulutuksen viennin vahvuusalueena nähtiin ammatillinen opettajankoulutus sekä siihen liittyvä tutkimus- ja kehittämistoiminta kaikilta HAMKin aloilta.

Biotalouden osalta ministeri kuuli HAMKin Suomen kattavimmasta luonnonvara-alan koulutuksesta ja kasvavasta tutkimustoiminnasta. Tässä yhteydessä kerrottiin tähän liittyvästä maakunnallisesta yhteistyöverkostosta, johon kuuluvat Luonnonvarakeskus Jokioisilta, Helsingin yliopisto sekä alan yrityksiä ja julkisia toimijoita. Esimerkkinä käytiin läpi Forssan seudun ratkaisuja kiertotaloudessa.

Ministeri Toivakka totesi, että keskusteluja jatketaan HAMKin edustajien kanssa ministerin tulevilla vienninedistämismatkoilla.

 

Lisätietoja

vararehtori Janne Salminen, 050 342 9569

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs