Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Mielenterveystyön verkko-oppimateriaaleja kansainvälisenä korkeakouluyhteistyönä

Tampereen ammattikorkeakoulu

Mielenterveystyön verkko-oppimateriaaleja kansainvälisenä korkeakouluyhteistyönä

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 11:45
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Mielenterveysongelmiin ja palvelujen kehittämiseen liittyvät huolenaiheet ovat Euroopassa samanlaisia. Seitsemän eurooppalaista korkeakoulua rakentaa yhteistyönä teemoihin liittyviä verkko-oppimateriaaleja.

Mielenterveyden edistäminen, ongelmien ennaltaehkäisy, perheenjäsenten ja omaisten rooli sekä syrjäytymisen ehkäisy ovat teemoja, jotka toistuvat myös korkeakoulujen opetuksessa. Tampereen ammattikorkeakoulu koordinoi korkeakoulujen yhteistä hanketta, jossa tuotetaan materiaaleja mielenterveystyöhön.

Hankkeessa kehitetyt oppimateriaalit ovat ylemmän korkeakoulutason opiskelijoiden käytössä. Materiaaleja voi käyttää myös täydennyskoulutusmateriaalina, ja ne ovat saatavissa verkossa vapaasti.

Hankkeen partnereina ovat Turun ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Trinity College Dublin Irlannista, Nottinghamin yliopisto Iso-Britanniasta, Hogeschool Utrecht Alankomaista ja Halmstadin yliopisto Ruotsista. Verkko-oppimateriaalien kehittämiseen osallistuvat alan professorit ja yliopettajat, oman tutkimusalueensa mukaisesti.

Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat osallistuvat hankkeen eri vaiheissa tiedonkeruuseen ja verkko-oppimateriaalien testaamiseen.

Kolme vuotta kestävän Erasmus Multilateral -projektin rahoittaa Euroopan unioni.

Lisätietoa:

ementhe.tamk.fi

- Nina Kilkku, yliopettaja, TAMK, nina.kilkku (at)tamk.fi, p. 050 511 8754

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs