Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Maailman ensimmäinen 3D-mallinnettu ihmissydän avoimeen käyttöön

Maailman ensimmäinen 3D-mallinnettu ihmissydän avoimeen käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2015 klo 11:00
Julkaisija: Dassault Systemes

Tarkasti mallinnettu sydämen 3D-simulaatio helpottaa sydänsairauksien tutkimusta.

 

Maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systémes tarjoaa 3D-mallinnetun ihmissydämen kaupalliseen käyttöön. 3D-simuloitu sydän tarjoaa laitevalmistajille, tutkijoille ja lääketieteen ammattilaisille mahdollisuuden suorittaa virtuaalisia testejä ja tarkkailla sydämen reaktioita tavoilla, jotka eivät ole ennen olleet mahdollisia. 

Dassault Systémes kehitti sydämen osana The Living Heart -projektia, jonka takana on usealta eri tieteenalalta koostettu sydäneksperttien tiimi. Projektin tarkoituksena on diagnosoida, hoitaa ja ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja personoitujen 3D-virtuaalimallien avulla.

3D-sydämen kehittämisessä käytettiin apuna Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustaa ja SIMULIA-sovelluksia, jotka mahdollistavat erittäin realististen simulaatioiden kehittämisen ja testaamisen. Tekniikan avulla Dassault Systèmes pystyi kehittämään sydämestä kattavan 3D-mallin ja jäljittelemään sydämen sähköistä ja mekaanista käyttäytymistä täydellisesti.

Kun yhdistetään sydämen ultraäänitutkimuksen, magneettikuvauksen, CT-kuvien ja tutkimuksen tarjoama tieto ja personoitu 3D-sydämen malli, terveydenhuollon ammattilaiset pystyvät tutkimaan paljon paremmin potilaan sydämen käyttäytymistä. Näin voidaan säästyä myös sydänleikkauksilta. 

- Living Heart -projekti tukee oma työtäni, parantaa potilaiden asemaa ja edistää lääketieteen opiskelijoiden koulutusta.  Projektin ansiosta on entistä helpompi tehdä oikea diagnoosi, ja ihmiset saavat personoidumpaa hoitoa, toteaa lääketieteen avustava professori Robert Schwengel Brown Universitystä. 

Lisätietoa projektista täällä

Lisätietoja:

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Mari Kuusinen, OS/G Viestintä, mari.kuusinen@osg.fi, p +358 40 1964374

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmesillä on ollut oma toimisto huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA ja NETVIBES ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs