Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Lumikampanjan mittaustapahtuma Heurekassa sunnuntaina 12.1.2014 klo 12-15

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Lumikampanjan mittaustapahtuma Heurekassa sunnuntaina 12.1.2014 klo 12-15

Tiedote.
Julkaistu: 02.01.2014 klo 10:41
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Lumikampanjan mittaustapahtuma Heurekassa sunnuntaina 12.1.2014 klo 12-15

Tule Heurekaan ottamaan selvää, kuinka lumen syvyys mitataan ja mikä on lumen merkitys ilmastonmuutoksessa.

Tapahtumassa voi tuunata oman mittakepin vanhasta hiihtosauvastaan ja kokeilla mittaamista Heurekan edustalla. Lumensyvyysmittausten viralliset päivät ovat 15. tammi- ja maaliskuuta. Tarkempaa tietoa globefinland.fi sivustolla.

Mittaus ja mittakeppien tuunaus ovat maksuttomia, samoin ryhmätiloissa kello 13 ja 14 pidettävät esitelmät Suomen lumioloista.

Tapahtumapäivänä on lisäksi Tiedettä pallolla -kohteella erikoisesitykset kello 12.30, 13.30 ja 14.30. Niissä Helsingin yliopiston tutkija Pauli Paasonen ja Ilmatieteen laitoksen vanhempi tutkija Achim Drebs kertovat lumipeitteestä ja sen vaikutuksesta ilmastonmuutoksessa. Tiedettä pallolla -esityksiin tarvitaan näyttelylippu.

Tapahtuma järjestetään lumitilanteesta huolimatta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Heureka, GLOBE Finland ja Ilmatieteen laitos.

Lisätietoa tapahtumasta taina.ruuskanen@helsinki.fi

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs