Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Liisa Hyssälä, Pasi Sahlberg ja Mari Walls uusina jäseninä Oulun yliopiston hallitukseen

Oulun yliopisto

Liisa Hyssälä, Pasi Sahlberg ja Mari Walls uusina jäseninä Oulun yliopiston hallitukseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 15:41
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 12.10.2015

 

Liisa Hyssälä, Pasi Sahlberg ja Mari Walls uusina jäseninä Oulun yliopiston hallitukseen

Oulun yliopiston hallitukseen on valittu kolme uutta ulkopuolista jäsentä yliopistokollegion kokouksessa 12.10.2015. Hallituksessa on kaikkiaan kuusi jäsentä yliopiston ulkopuolelta ja kuusi yliopistoyhteisön edustajaa. Kolme uutta ulkopuolista jäsentä valittiin 1.1.2016 alkaen neljäksi vuodeksi.

Nyt valitut uudet jäsenet ovat Kelan pääjohtaja, hammaslääketieteen tohtori, valtiotieteiden maisteri Liisa Hyssälä, vieraileva professori Pasi Sahlberg Harvardin yliopistosta (Graduate School of Education in Cambridge) ja Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja, filosofian tohtori, professori Mari Walls.

Liisa Hyssälä on Kelan pääjohtaja. Hän on toiminut kansanedustajana 1995–2010 ja kahdessa eri hallituksessa ministerinä 2000-luvulla. Koulutukseltaan hän on hammaslääketieteen tohtori ja valtiotieteiden maisteri.

Pasi Sahlberg on kansainvälisesti tunnettu opetusalan asiantuntija. Hän on toiminut kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen Cimon johtajana 2009–2013. Sahlberg on työskennellyt myös opettajana, opettajankouluttajana ja opetushallinnossa sekä koulutusasiantuntijana Maailmanpankissa Washingtonissa ja Euroopan koulutussäätiössä Torinossa.

Mari Walls aloitti Luonnonvarakeskuksen johtajana 1.1.2015. Sitä ennen hän toimi Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksen johtajana. Hän on työskennellyt myös tutkimusjohtajana ja ohjelmajohtajana Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa, professorina Turun yliopistossa, johtajana Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa ja johtajana Turun yliopiston ympäristöntutkimuskeskuksessa. Hän on ekologian dosentti Helsingin yliopistossa.

Yliopiston ulkopuolisina jäseninä jatkavat tuottaja, filosofian tohtori Katja Bargum, toimitusjohtaja, kauppatieteiden tohtori Risto Murto ja hallituksen puheenjohtaja, kasvatustieteiden maisteri Juha Vidgrén.

Vuoden 2015 lopussa päättyvät teknologiajohtaja, diplomi-insinööri Pekka Erkkilän, pääjohtaja, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Lea Kaupin ja tutkimusprofessori, filosofian tohtori Hans Söderlundin kaudet.

Hallitus päättää muun muassa yliopiston toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista sekä toiminta- ja taloussuunnitelmasta ja talousarviosta. Hallitus kantaa laajasti taloudellista vastuuta yliopiston toiminnasta.

Hallitus hyväksyy yliopiston merkittävät sopimukset, johtosäännöt ja muut määräykset, valitsee rehtorit ja päättää yliopiston toimintarakenteesta.

 

Lisätietoja: yliopistokollegion puheenjohtaja Juhani Niskanen, p. 0294 482081, juhani.niskanen@oulu.fi, viestintäjohtaja Marja Jokinen, p. 0294 484083, marja.jokinen@oulu.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs