Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Liikenteen datasta uusia älypalveluja viranomaisten ja yritysten yhteistyöllä Liikennelabrassa

Trafi

Liikenteen datasta uusia älypalveluja viranomaisten ja yritysten yhteistyöllä Liikennelabrassa

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 09:27
Julkaisija: Trafi

Ensimmäinen Liikennelabran eli liikenteen sähköisten palveluiden edistämishankkeen puitteissa tehty viranomaisten ja yritysten välinen sopimus tietojenhankinnasta on solmittu. Uudentyyppisen yhteistyön tarkoituksena on mahdollistaa uusien sähköisten palveluiden rohkeat ja ennakkoluulottomat kokeilut ja tarjota liikennedataa laajempaan käyttöön.

Trafin ja Liikenneviraston tekemä sopimus Soneran kanssa mahdollistaa suoraan ajoneuvoista kerättävän liikennetiedon hyödyntämisen uudella tavalla liikenteen sähköisten palveluiden kehittämisessä. Ajoneuvoista kerättävän liikennetiedon lisäksi Liikennelabra-yhteistyönä pyritään hankkimaan myös liikenne-, sää- ja kelitietoa. Tietoa ei kerätä automaattisesti, vaan keruu perustuu aina käyttäjän suostumukseen ja vapaaehtoisuuteen.

Trafi anonymisoi hankitut tiedot muiden viranomaisten ja tutkimuslaitosten käyttöön. Kokeilun ansiosta myös muilla toimijoilla on mahdollisuus tehdä sopimuksia tiedon käytöstä suoraan tiedon omistavan yrityksen kanssa mm. rajapintasovellusten kautta. Tavoitteena on, että eri puolilla muodostuvaa liikennedataa saataisiin uusien palveluiden käyttöön, ja toimijoilla olisi aikaisempaa paremmat mahdollisuudet yhdistellä dataa eri lähteistä ja tarjota loppukäyttäjille laadukkaampia liikkumisen palveluja.

Liikennelabra-hanke on liikenne- ja viestintäministeriön vetämä, älyliikenteen palvelumarkkinoita sparraava kokeiluhanke. Sen tarkoituksena on edistää tieliikenteen uusien sähköisten palveluiden ja uudentyyppisten toimintamallien pilotointia, palvelumarkkinoiden aktivointia sekä edistää osaltaan myös liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. 

Lisätietoja:

Trafi:
osastonjohtaja Juha Kenraali, p. 029 534 7162, juha.kenraali(at)trafi.fi

Liikennevirasto:
yksikön päällikkö Juuso Kummala, p. 029 534 3548, juuso.kummala(at)liikennevirasto.fi

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs