Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » LAMKin TKI-yksikkö Fumatecin toiminnan keskiössä on yritys

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKin TKI-yksikkö Fumatecin toiminnan keskiössä on yritys

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2015 klo 09:48
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Vuoden 2015 alussa Lahden ammattikorkeakouluun perustetussa materiaaliteknologian ja puutuotealan TKI-yksikkö Fumatecissa on toiminta päässyt hyvin vauhtiin. Fumatecin tavoitteena on aktivoida ja kannustaa alan yrityksiä uusiin innovaatioihin, ratkaisuihin ja markkinoihin tarjoamalla alan asiantuntemusta ja resursseja yritysten käyttöön sekä verkottaa eri toimijat, jotta tarve ja tarjonta kohtaisivat. 

Fumatec tarjoaa yrityksille palveluita hyvin kattavasti, aina hankeneuvonnasta laajoihin tuote- ja palvelukokonaisuuksien kehittämiseen liittyviin osaamispalveluihin hyödyntäen LAMKissa olevaa monialaista ja ajanmukaista osaamista sekä LAMKin laajaa yhteistyöverkostoa. Toiminnan keskiössä on yritys. Hankkeiden toteutustapa ja aikataulu määräytyvät asiakkaan tarpeen ja aikataulun mukaisesti hyödyntäen sekä LAMKin asiantuntijoita että opiskelijoita. Tavoitteena on tarjota yrityksille helppoa, vaivatonta ja yksilöityä palvelua, jonka yritys voi saada yhden luukun periaatteella.

Palvelumallia laajennetaan kehityshankkeella

Fumatec käynnisti toukokuun alussa Päijät-Hämeen maakuntaliiton rahoittaman kehityshankkeen, jossa LAMKin kaluste- ja puutuotetestauspalvelua laajennetaan sekä rakennetaan toimivampaa ja joustavampaa palvelumallia erilaisille testaus- ja TKI-palveluille. Tavoitteena on kasvattaa testausvalikoimaa ja palveluketteryyttä asiakaslähtöisempään suuntaan. Tämä kehityshanke on sarjassaan ensimmäinen matkalla kohti laajempia ja monipuolisempia laboratoriopalveluita, joita Fumatec ja LAMK tulevaisuudessa tulevat tarjoamaan.

Fumatecin alkuvuosi onkin ollut varsin aktiivista aikaa - on saatu erittäin mielenkiintoisia, haastavia ja laajoja monialaisia kehityshankkeita, joita lähdetään toteuttamaan aktiivisessa yhteistyössä asiakasyritysten kanssa.

-Ilokseni voin todeta, että asiakaskunta on ottanut Fumatecin positiivisesti vastaan ja yhteistyö yritysten kanssa on ollut tiivistä ja hankkeissa on yhteen hiileen puhaltamisen meininkiä. Useita monialaisia opinnäytetöiden ja harjoitustöiden aiheita onkin jo odottamassa opintojensa ääreen palaavia opiskelijoitamme, iloitsee Fumatecin vetäjä Gatja Tiusanen.

Fumatecin tavoite on toimia materiaaliteknologian ja puutuotealojen yritysten osaavana ja aktiivisena yhteistyökumppanina. Tarjoamme matalan kynnyksen asiantuntijapalveluita sekä osaamista ja resursseja asiakasyritysten tarpeisiin auttaen uusien innovaatioiden, uusien toimintamallien ja uusien asiakastarpeiden ja ratkaisujen syntymistä materiaaliteknologia- ja puutuotealalle.

Lisätietoja
Gatja Tiusanen
TKI-johtaja, Fumatec
Lahden ammattikorkeakoulu
p. 044 708 1757

Liite: Fumatec esite (pdf)

 

Liitetiedostot

www.lamk.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs